LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prinsessan Madeleines framskjutna flytt – så påverkas barnen

28 jun, 2023 
Frida Eklöf
Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill med barnen
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neills flytt till Sverige kommer dröja till 2024.
Nu berättar hovet i fall flytten kommer påverka barnens skolgång.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappenBrand logo
Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappen

Det var tidigare idag som hovet kunde bekräfta att prinsessan Madeleine, 41, och Chris O'Neills, 47, flytt till Sverige blir framskjuten. Tanken var att hela familjen skulle ta sitt pick och pack hem till Stockholm redan i augusti.

– Den kommer att skjutas fram till 2024, enligt den information som jag har, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Så påverkas kungabarnen av att flytten skjuts fram

Men hur påverkas då barnen av att flytten blir framskjuten? En av anledningarna till att prinsessan Madeleine och Chris vill flytta tillbaka till Sverige är för att de vill att barnen ska få en svensk uppväxt.

Dock är framskjutandet av flytten något som kommer att påverka barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne då planen var att de skulle börja i svensk förskola och skola lagom till den svenska höstterminen drar igång.

Men enligt hovets informationschef Margareta Thorgren kommer det inte påverka barnen alls.

Annons

Margareta bekräftar nämligen för Expressen att barnen kommer att påbörja skolterminen i USA i höst.

Anledningen till varför flytten inte sker nu är för att det blir för tight med tiden att hinna med en flytt från andra sidan Atlanten.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, säger Margareta.

Drottning Silvias ord om prinsessan Madeleines flytt till Sverige

När kung Carl Gustaf, 77, och drottning Silvia, 79, gästade Västerås i mars tidigare i år valde de att kommentera prinsessan Madeleines och familjens kommande flytt från Florida till Stockholm.

– Det är naturligtvis härligt, vi är väldigt glada och barnen ser mycket fram emot det. De talar ju svenska och älskar Sverige, sa drottning Silvia till Aftonbladet.

När kungaparet fick frågan om de hade haft något finger med i prinsessan Madeleines beslut att flytta tillbaka till Sverige svarade kungen skämtsamt reportern.

– Nej, varför det? De har ett eget liv, det brukar vara så i de flesta familjer.

FOTO: Erik Simander/TT

Annons