kungafamiljen

Så här har du aldrig sett prins Oscar – nya bilderna avslöjar

Prins Oscar

Kungahuset är ofta ute på kungliga uppdrag och på julaftons morgon besökte kronprinsessparet SL.
På Instagram delar de bilder från besöket, bland annat en bild på prins Oscar som får följarna att smälta.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Största snackisarna från Nobel – se klippet
0:57

Efter reklamen: Största snackisarna från Nobel – se klippet

(0:57)

Slå på ljud

Kungahuset har under året haft flera officiella uppdrag, där de närvarar på diverse galor, invigningar och besöker stiftelser och organisationer. Varje år inför jul släpper SVT dokumentären Året med kungafamiljen.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Året med kungafamiljen – kungafamiljen öppnar upp dörrarna efter två pandemiår

Dokumentären, som vanligtvis är en timme långt, ger tittarna en inblick i kungafamiljens liv och vad de gjort under året som passerat. Till årets dokumentär är beskrivningen följande.

”Efter två pandemiår reser kungafamiljen igen. Vi följer med kungaparet på Abba-premiär i London, och kronprinsessan Victoria åker till Kenya. Prinsessan Madeleine tar med sig sin son, prins Nicolas, till Höga kusten för att inviga en lekpark. Och Nicolas kusiner, prinsessan Estelle och prins Oscar, får köra grävskopa.”

Det är speciellt för många att få en inblick i hur kungafamiljen faktiskt spenderar sina dagar, det är något de flesta kanske bara läser om i pressen. Kronprinsessparet är en stor del av dokumentären och vi får bland annat följa med Victoria på hennes resa till Kenya.

Kronprinsessparet besöker SL på julaftons morgon

Kungahuset har även ett officiellt konto på Instagram där de publicerar bilder från både formella och informella sammanhang. Under julaftonsmorgon delade kungahuset flera bilder från ett framträdande kronprinsessparet gjorde samma morgon.

"En extra god jul och ett stort tack till alla som håller Sverige rullande under jul- och nyårshelgerna!”

”Idag besökte Kronprinsessfamiljen SL:s depå i Ulvsunda i Bromma för att önska god jul till personalen som arbetar under julafton.", skriver kungahuset under bilden.

På storyn delade de även ett bildspel från samma besök i SL-depån, bland annat en bild på prinsessan Estelle och prins Oscar tillsammans med personal från SL. De delade även en bedårande bild på prins Oscar som satt bakom ratten i en tunnelbana.

Flera följare har även reagerat på bilderna på Instagram och hyllar kungligheterna.

”God Jul. Vilken stjärna han är Prins Oscar.”, skriver en.

”Underbart initiativ! Och så härliga bilder. God Jul!”', skriver en annan.

”Så fint.”, skriver en tredje.

Prins Oscar och prinsessan Estelle på besök hos SL. FOTO: Instagram.

Prins Oscar bakom ratten på en tunnelbana. FOTO: Instagram

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN