Så firar prins Carl Philip och prinsessan Sofia midsommar

prins carl philip och prinsessan sofia lämnar sverige under midsommar

Nu har prins Carl Philip och prinsessan Sofia med familj tagit sitt pick och pack för att njuta av semester. Svensk Dam avslöjar nu att familjen befinner sig på franska rivieran – och där kommer även midsommarfirandet att hålla till.

Prinsessan Sofia:

Sommaren är här och för många väntar semestern runt hörnet. Men för prins Carl Philip och prinsessan Sofia är den redan här. Svensk Dam avslöjar nu att prinsparet befinner sig i kungafamiljens sommarparadis Villa Mirage i Sainte-Maxime på franska rivieran.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia åker varje sommar ner till rivieran för dagar av värme och semester. Barnen Alexander och Gabriel är också där – med andra ord är hela den lilla familjen på plats. Årets midsommarfirande blir i år i Frankrike för familjen.

 Villa Mirage i Sainte-Maxime på franska rivieran

Villa Mirage i Sainte-Maxime på franska rivieran.

Prins Carl Philip är den av kungabarnen som oftast befinner sig i huset på rivieran om somrarna. Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine semestrar ofta på annat håll.

Födelsedagsfirandet i maj

För drygt en månad sedan, närmare bestämt den 13 maj, fyllde prins Carl Philip hela 40 år! I ett inlägg på Instagram berättade hovet hur prinsen skulle firas.

”I dag fyller H.K.H. Prins Carl Philip 40 år! Prinsen kommer att fira födelsedagen privat tillsammans med sin familj”, skrev hovet då till en nytagen bild på prins Carl Philip, där han står iklädd mörkblå kostym och ler in i kameran.

Men där efter kunde Svensk damtidning avslöja hur prinsens faktiska födelsedagsfirande gick till – och visst blev det privat. Tidningen skriver att kungafamiljen tog sig ut till Djurgården i Stockholm under kvällen. Där bjöd prins Carl Philip och prinsessan Sofia in till en intim middag för de allra närmsta i deras vackra, nyrenoverade hem Villa Solbacken.

Enligt Svensk damtidning satte det intima firandet igång strax efter sju under kvällen, då en rad bilar dök upp med de kungliga gästerna.

FOTO: TT