Prins Carl Philip hyllas efter Jakten på dyslexin på SVT

Prins Carl philip i jakten på dyslexi

Prins Carl Philip gör succé i tv-rutan när han medverkar i SVT:s program Jakten på dyslexin. Nu hyllas han av sina följare.

Nyligen fyllde vår svenska prins Carl Philip 40 år, men något firande blev det inte. Istället gick hovet ut med information att han istället skulle fira med sina nära och kära endast. 

– Prinsens 40-årsdag kommer inte att firas officiellt, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk damtidning i mars.

Han och hustrun prinsessan Sofia bjöd in till en intim middag för de allra närmsta i sitt nyrenoverade hem Villa Solbacken.

Under 2019 kommer jag fokusera min tid på familjen och blickar istället fram emot 2020 när det gäller racing. Jag utesluter dock inte något inhopp under året, för att hålla igång min körning”, skrev prinsen i ett inlägg på prinsparets Instagram.

Prins Carl Philip medverkar i Jakten på dyslexi på SVT

Efter en period där han till viss del dragit sig undan offentligheten är han nu tillbaka. Ikväll syns han i SVT:s dokumentär Jakten på dyslexin. På prinsparets Instagram har de postat ett inlägg om programmet.

” ‘Dyslexi är ett annat sätt att processa information. Det har inget med intelligens att göra.’ Detta och mycket mer diskuteras i en programserie på åtta avsnitt som startar ikväll kl. 21.50 på SVT 1 och UR Play. Vår stiftelse är delaktiga i flera av programmen. Kolla gärna!”

Prins Carl Philip har själv dyslexi och när han och prinsessan Sofia gifte sig 2015 grundade de stiftelsen ”Prins Carl Philips och prinsessan Sofias stiftelse”, som bland annat arbetar med att få bort fördomar om dyslexi.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia åker vagn på sitt bröllop

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia startade en stiftelse när de gifte sig, en stiftelse som jobbar bland annat för att bekämpa fördomar mot dyslexi.

Prins Carl Philip hyllas av följarna

Nu lovordas vår prins av följarna på Instagram.

TACK att ni pratar SÅ öppet om detta”, skriver en.

‘Ett annat sätt att processa information!’ Sååå fint sagt och så rätt!” skriver en annan.

Tack för att ni lyfter och sätter ljus på detta med dyslexi. Mycket har hänt sedan jag gick i skolan på 70 och 80-talet men tyvärr lever många fördomar kvar”, skriver en tredje.

Vi kan bara stämma in i hyllningskören. Heja prins Carl Philip!

prins Carl Philip håller tal

Prins Carl Philip talar ofta om sin dyslexi och gör allt för att hjälpa framför allt ungdomar som också har dyslexi.

‘Jakten på dyslexin sänds ikväll klockan 21.50 på SVT. Det är första avsnittet av åtta sammanlagt.

FOTO: Instagram, TT/Eero Hannukainen. TT/Patrik C Österberg, TT/Micke Fransson