ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Hovexperten avslöjar: Så döljer prinsessan Sofia graviditeten

20 okt, 2023 
Prinsessan Sofia
Det är många som är inblandade när en prinsessan blir gravid då graviditeten ofta ska döljas under flera månaders tid.
Nu berättar Herman Lindqvist för Hänt hur man arbetar med de kungliga graviditeterna bakom slottets stängda dörrar.
– Det svenska hovet har väldigt lojal och bra personal, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här rockar prinsparet loss – Se klippetBrand logo
Här rockar prinsparet loss – Se klippet

Tre barn har prinsessan Sofia och prins Carl Philip fått tillsammans. Kungafamiljens senaste tillskott prins Julian föddes våren 2021 men det dröjde så sent som till mitten av december alltså bara tre månader innan förlossningen innan graviditetens bekräftades.

Det var en omtumlande tid under prinsessan senaste graviditet då hon var gravid och genomgick en förlossning mitt under coronapandemin. Men allting gick fint och den lille prinsen är nu över två år gammal.

Därför håller prinsessorna sina graviditeter hemliga

Men stora delar av alla tre graviditeterna har dolds rejält, hela sex utav de nio gravidmånaderna var prinsessan gravid i hemlighet förra gången. Nu berättar den kungliga experten Herman Lindqvist, 80, för Hänt om varför man väntar in i det sista med att offentliggöra graviditeterna inom kungafamiljen.

Annons

– Det är av rent medicinska skäl, det kan hända olyckor som det alltid kan med graviditeter. Då måste man vara riktigt säker på det. Går de ut med det så fokuseras det väldigt mycket på den modern och allt som ska hända, det blir uppmärksamhet så det är skönare för de att få vara ifred, säger han.

Så döljer kungligheterna graviditeterna – hovexperten om hur det fungerar bakom stängda dörrar

När en prinsessas graviditet är det många inblandade, bland annat ska kläderna som väljs för henne ska dölja den växande magen. Men även om det är många inom hovet som vet om när en prinsessa är gravid så mena Herman att ingen oro finns för att graviditeten ska läcka ut.

– Det svenska hovet har väldigt lojal och bra personal och har haft i alla generationer tillskillnad från många andra hov. Så de skulle inte avslöja någonting som de inte får avslöja. De är väldigt lojala, säger han.

Tror du att det blir fler barn för någon av kungligheterna nu?

– Det vet man inte och det vågar man inte säga Jag tror inte det blir så mycket mer men det vet man aldrig.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons