Så är prinsessan Sofia i det privata – vännerna berättar

Prinsessan Sofia ler
Prinsessan Sofia kom in i kungafamiljen då hon tagit prins Carl Philip med storm.
Hon beskrivs som en varm och jordnära person.
Men hur förklarar vännerna från hemtrakten henne?
Annons

I TV4:s dokumentär om kungafamiljen, Kungahuset 2019, pratar prins Carl Philips, 40, och prinsessan Sofias, 35, tankar och funderingar kring kung Carl Gustafs, 73, beslut om förändringarna i det svenska kungahuset. Beslutet innebar att flera av kungen och drottningens barnbarn inte längre är en del av kungahuset.

Uppväxt i Älvdalen

Någon som var snabb i dokumentären med att förklara att kungens beslut var något som diskuterades under en längre tid i familjen, alla samlade, var prins Carl Philip. Men programledaren för dokumentären, Jesper Börjesson, 48, undrar om det känns bra efter att beslutet togs.

Annons

– Ja, det tycker jag. Det här ger en möjlighet för våra pojkar att skapa den framtid som de skulle vilja ha, med utbildning och jobb, svarar prins Carl Philip.

Annons

Prinsessan Sofia menar att hon kan se det med andra ögon som varit både ”vanlig” som hon kallar det, men också nu inne i kungafamiljen.

– Det finns mycket fantastiskt också, så man ska inte lägga för stor vikt vid vem som är fri och vem som inte är. Men däremot så är det viktigt att lyfta att de får välja vad de vill, de har andra valmöjligheter, säger hon i programmet.

Apropå ”vanlig” – i slutet av dokumentären blev det dags för en skola i Älvdalen att invigas. På själva invigningsdagen är nämligen ingen mindre än självaste prinsessan Sofia på plats, som både har växt upp och gått i skolan i Älvdalen.

”Finns inget ont”

Prinsessan beskrivs som en varm och jordnära person, men hur förklarar folk från hemtrakten henne?

Annons

Svensk Dam avslöjar nu vad vännerna i Älvdalen säger om prinsessan Sofia.

– Hon är väldigt snäll och trevlig, det finns inget ont i den människan, säger Patrik, som är en bekant med prinsessan genom gemensamma vänner. Han fortsätter:

– Någon gång har det hänt att hon varit in hit, men det är precis som vem som helst som kommer in. Man lägger liksom inte märke till någon på det sättet, hon sticker inte ut.

Patrik, som i veckorna jobbar i en matbutik i Älvdalen, såg prinsessan Sofia senast när hon och kronprinsessan Victoria, 42, var på Njupeskär under landskapsvandringarna. Men då höll sig Patrik i bakgrunden, av anledning att det var så mycket folk.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Pontus Lundahl/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…