hänt exklusivt

Robinson-Robban avslöjar relationen med prinsessan Sofia: ”Goda minnen”

Prinsessan Sofia och Robinson-Robban

Robban Andersson tillbringade många kvällar på Stureplan under början av 00-talet.
Nu berättar han om festkvällarna som även prinsessan Sofia närvarade under.
– Hon har aldrig varit den som har stått och hoppat på borden och svept tequila, säger Robban till Hänt.
Robinson-Robban avslöjar nya lyckan med Simone: “Perfekt”
0:40

Efter reklamen: Robinson-Robban avslöjar nya lyckan med Simone: “Perfekt”

(0:40)

Slå på ljud

Robert Andersson, 48, blev Robinson-Robban med hela svenska folket efter att flertal gånger medverkat i Robinson. Just nu är han aktuell som en av deltagarna i Discovery+ nya program Herre på täppan och när Hänt träffar Robban har han precis fått se det första avsnittet av programmet.

– Jag tycker att det var skitbra men jag är ganska kass rakt igenom, säger han.

Robinson-Robban om festkvällarna med prinsessan Sofia

Men det var som tidigare nämnt just tack vare Robinson som Robban slog igenom. Under 00-talet var han en av Sveriges populäraste och kanske galnaste dokusåpadeltagare. Någon annan som medverkade i reality på den tiden är prinsessan Sofia, då Sofia Hellqvist. Det visar sig att duon faktiskt tillbringade ett par kvällar ihop under denna tidpunkt.

– Jag har några goda minnen när jag var nere och festade på Stureplan, kan det ha varit 04 kanske? Då jag träffade prinsessan Sofia. Då var hon inte prinsessa. Hon var ganska seriös på den tiden, redan då. Hon har aldrig varit den som har stått och hoppat på borden och svept tequila känns det som. Hon var redan ämnad för sitt ämbete då, säger Robban till Hänt.

Hur pass bra kände du prinsessan Sofia på den gamla goda tiden?

– Jag har aldrig känt henne förutom att vi gjorde en high-five på krogen. Men hon var alltid ute kring sekelskiftet och det var jag också. Så det är klart man såg henne.

Drömmen om en helkväll med prins Carl Philip

Sedan 2015 är prinsessan gift med prins Carl Philip som just nu dessutom är kung. Om Robban fick drömma fritt hade han gärna tagit en festkväll med prinsparet.

– Carl Philip är den i kungahuset som man gärna hade tagit några öl med. Och ihop med Sofia, fy fan vad kul vi hade haft, säger han.

Även om Robban och prinssessan hade många snack på krogen för cirka 15-20 år sedan är han osäker på om duon hade hälsat idag, ifall deras vägar hade korsats.

Herren på Täppan har premiär på Kanal 5 och discovery+ den 6 november kl 21.00.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN