LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Rivalryktet mellan Meghan Markle och Kate Middleton – här är sanningen

23 mar, 2019 
Hannah-Fina Rohrmüller
Meghan och Kate Middleton i utsläppt hår
✔︎ Fick svägerskan att gråta
✔︎ Känner sig hotad
✔︎ "Om Meghan vill ha det, så ska hon få det"
Är Meghan Markle och Kate Middleton rivaler? Eller är det bara något som media har byggt upp?
Annons

Nu har en ny dokumentär på Dplay kommit – Kate och Meghan: prinsessrivaler? som handlar om relationen mellan Kate Middleton, 37, och Meghan Markle, 37.

Meghan Markle och prins Harry, 34, träffades på en blinddate arrangerad av en tjejkompis till prins Harry. Den 19 maj 2018 gifte sig paret med varandra och två miljarder människor tittade på bröllopet världen över. De gifte sig i St George´s Chapel och det var domaren och biskopen David Connor som genomförde vigselakten. Bröllopet beskrivs som drömskt vackert.

Meghan Markle och prins Harry på deras bröllop
Meghan Markle och prins Harry. FOTO: TT

Kris i kungahuset

Efter bröllopet blossade rubrik efter rubrik upp i medier och det talades om en kris i kungahuset. Rapporter om att Meghan fick hertiginnan Kate Middleton att brista ut i gråt under bröllopsförberedelserna dammades av och fick nytt liv redan innan smekmånaden hunnit ta slut.

Annons

Men hur är det egentligen? I dokumentären går experter och journalister till botten med den påstådda kungliga krisen.

Det spekuleras i om Meghan är den otrevliga i situationen eller om det är Kate som känner sig hotad av den amerikanska skådisen.

– Kate hade fått all uppmärksamhet av press och av hovet tidigare, både för att hon är vacker och för allt jobb hon gör. Nu kommer en vacker amerikansk skådis och tar plats, klart Kate känner sig hotad säger Eve Pollard, journalist.

Men hovet säger dock att Meghan har attityden ”det Meghan vill ha, det ska hon få” och det går inte riktigt hem i det kungliga palatset, säger Eve Pollard.

Behandlas orättvist

Vissa kan tycka att Meghan har behandlats orättvist av den brittiska pressen men den kungliga författaren Lady Colin Campbell håller inte riktigt med.

– Meghan måste förstå att det här är den brittiska monarkin, det här är England inte Kalifornien. Hon måste förstå att det här inte är en tv-show utan att det här är på riktigt.

Annons

Någon som vet hur kungahuset fungerar är prinsessan Dianas tidigare butler.

– Jag vet hur palatset fungerar, jag har jobbat där. Jag tror faktiskt inte att Meghan kommer att få det lätt. De gillar att ha det som de alltid har haft det. Meghan är en mogen kvinna som vet vad hon vill ha.

Meghan Markle och Kate Middleton med hatt
Meghan Markle och Kate Middleton. FOTO: TT

Rivaler

Meghan och Kate kommer från helt olika bakgrunder. Meghan är Los Angeles-född, en älskad skådespelare och aktivist som kämpar för rättigheter. Kate däremot kommer från England, gick på privatskola och gör inte så mycket ljud från sig.

2015 höll Meghan tal som FN:s kvinnoambassadör för kvinnors lika värde. Men sedan hon blev tillsammans med prins Harry måste hon tänka på vad hon säger och till vem, vilket kan vara svårt för en person som är van att uttrycka sig starkt för det hon brinner för, säger Eve Pollard.

Kate Middleton i klänning med bukett i famnen
Kate Middleton och prins William. FOTO: TT

Paret flyttar

I slutet av förra året kom beskedet om att Meghan och prins Harry kommer att flytta från Kate Middleton och prins William i Kensington palats. Då spekulerades det vilt i om beslutet hade med ett eventuellt bråk att göra.

Annons

Men det var tydligen bröderna prins Harry och prins William som var i luven på varandra, och inte svägerskorna.

Lady Colin Campbell förklarar att det inte längre är som det en gång var mellan prins Harry och prins William. Lady Colin Campbell var en nära vän till prinsessan Diana och hon har fortfarande kontakt med delar av det brittiska kungahuset.

– Harry har blivit helt bortkollrad av Meghan. Sedan han träffat henne har han helt förändrat sig, detta var något som prins William märkte och frågade sin bror om det kanske inte skulle vara bra att besinna sig lite, att det gått lite väl fort hela romansen, säger Lady Colin Campbell.

Det ska ha gjort Harry arg och sedan dess ska brödernas relation ha varit infekterad. Överlag tar Harry mycket illa vid sig när någon talar illa om eller kritiserar Meghan.

– Prins Harry är väldigt beskyddande över Meghan och avskyr att läsa allt som skrivs om henne. Han vill inte höra någon kritik alls, säger Lady Colin Campbell.

Annons

Det har även ryktats från hovet att William inte var glad över att Harry och Meghan gifte sig så snabbt. Dock tycker prins Harry att prins William inte har välkomnat Meghan ordentligt till familjen och det är bland annat därför paret flyttar till Windsor, säger experterna i dokumentären.

Prinsparen står på rad
Brittiska prinsparen. FOTO: TT
Annons