7 ord Meghan Markle stoppas från att säga som kunglig

Dessa ord får Meghan Markle inte använda sig av som kunglighet.
Att tillhöra de kungliga kretsarna kräver mycket av Meghan Markle. Hon ska tänka på hur hon klär sig och hur hon sminkar sig – och det finns till och med vissa ord hon absolut inte får använda.
Annons

Att tillhöra de kungliga kretsarna betyder att det finns flertalet regler som ska följas. Det finns även vissa ord man inte får använda sig av i de kungliga kretsarna. Meghan Markle, 34, har en hel del att tänka på efter att hon gift sig med brittiske prins Harry, 34. Här är sju ord som Meghan inte får säga som kunglig, enligt The Sun:

1. Om Meghan Markle känner att hon behöver gå på toaletten får hon inte fråga var just toaletten ligger, utan hon måste då säga damernas eller badrummet.

Annons

2. Säg aldrig ”soffa” när du är i de kungliga kretsarna, de har nämligen bara ”kanapé”. Att säga soffa är lite för vanligt för en kunglig person att säga. I Kensington-palatset finns ett dussintal rum, men inget av dem är varken en lounge eller ett vardagsrum. Som kunglig behöver de inte ett rum för att kolla på Netflix eller spela spel – och därmed ingen soffa.

Annons

3. Meghan, eller någon annan i det kungliga huset, får inte använda det brittiska ordet ”posh” som betyder smart, stylish eller att man tillhör första klass. De får alltså aldrig använda det ordet för att beskriva en person eller sig själva. Om Meghan ska använda det rätt så ska hon välja ordet smart, skriver The Sun.

I de kungliga kretsarna äter de inte middag

4. När en kunglighet inte hör vad den andra personen säger så kanske du tror att de svarar ”ursäkta, hur sa?”. Men nej! Tydligen får man inte säga så i de kungliga kretsarna, utan de ska säga ”förlåt mig.

5. Ordet ”parfym” är något man absolut inte säger inom de kungliga kretsarna, utan ordet doft ska användas.

6. I Storbritannien är det känt att man dricker mycket te, dock kallar kungligheterna det eftermiddagste. Det serveras klockan 16.00 med scones och marmelad. Ordet ”middag” använder de inte heller, utan de säger istället aftonvard eller supé. Den kungliga kretsen äter alltså frukost, lunch och supé, inget annat.

Annons

7. ”Efterrätt” är inget ord som Meghan heller kan fortsätta att använda sig av. Att säga ordet ”sötsaker” är också bannat från kungahuset. Istället så ska hon säga ”pudding” i de kungliga kretsarna.

FOTO: TT

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…