Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Raseriet mot Kate – efter nya bilderna på Georges, 4, leksak

13 jun, 2018 
AvStina Dahlgren
Valet av leksak till prins George gick inte hem hos britterna. Nu rasar de på sociala medier och uppmanar hovet att byta ut den.
Annons

Det brittiska hovet har hamnat i blåsväder. Häromdagen tog Hertiginnan Kate Middleton med sig barnen prins George, 4, och prinsessan Charlotte, 3, för att heja på pappa prins William som deltog i en polomatch. Barnen lekte i gräset med varandra och med de andra barnen som också var på plats. 

Men det finns en detalj som nu får britterna att rasa. Prins George lekte nämligen med en leksakspistol. Vid ett tillfälle ska han ha riktat pistolen mot sin mammas haka skriver The Mirror. På Twitter haglar ilskna kommentarer in.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Sorgligt att se George leka med en pistol när hela landet har en pistol/kniv-situation.”

”Det hade varit bättre om han lekte med en leksaksbil eller en fotboll.”

”Inget barn idag oavsett ålder borde se på ett vapen som en rolig leksak. Den här ser alldeles för verklig ut.”

Det senaste året har vapenvåldet i Storbritannien ökat drastiskt. Bara i år utreds 74 mord enbart i London skriver The Mirror. Många påpekar därför att valet av leksak är opassande. Det finns även de som försvarar kungafamiljen och menar att reaktionerna är överdrivna.

Annons

”Fattar inte att folk stör sig på att prins George leker med en leksakspistol och handbojor. Han är ett barn som troligtvis bara leker tjuv och polis.”

”Vad gör det? Det är en leksak”

Det framkom senare att leksaken inte var köpt specifikt till prinsen, utan istället var ett pris han hade vunnit på en marknad.

Se bilderna här:

Foto: Stella

Annons