Programledaren Lara Spencers ursäkt efter hånet mot prins George

Good morning America-programledaren ber om ursäkt efter hånet mot prins George.
Good morning America-programledaren Lara Spencer möttes av stark kritik efter ett uttalande som hon gjorde om prins George. Nu bemöter hon kritiken och ber om ursäkt för det hon sa.
Annons

Brittiske prins George har hunnit fylla sex år gammal och ska nu ge sig an skolvärlden på riktigt. Under veckan avslöjades detaljer kring hans skolgång, vilket uppmärksammades runtomkring i världen. Bland annat tog den amerikanska tv-showen Good morning America upp saken under en av deras sändningar.

I programmet berättade programledaren Lara Spencer, 50, att den brittiske prinsen kan blicka fram mot ett krävande år. Han ska nämligen studera en hel del ämnen. Förutom ämnen som matematik, naturvetenskap och historia ska han även ge sig an religion, datorprogrammering, poesi och balett. När Lara Spencer informerade om det sistnämnda började hon samtidigt att fnissa.

Annons

Programledarens ord om att prins George ska ta klasser i balett fick hela studion att brista ut i skratt, och även Lara Spencer själv skrattade åt det. Som avslutning la hon till ett par syrliga ord kring prinsens val av hobby, vilket fick tv-tittarna att rasa. Framför kameran berättade hon att prins William har sagt att prins George älskar balett, varpå hon med ett skratt utbrast:

Annons

– Vi får se hur länge det håller i sig.

Folkets ilska efter uttalandet

Kommentaren fick Good morning America-tittarna att rasa och många menade att Lara Spencer mobbade den brittiske prinsen. Kritik kom även från dansvärlden. Bland annat höll dansare klasser i balett för pojkar utanför Good morning america-studion i protest mot programledarens hånande ord.

Annons

Efter den hårda kritiken har programledaren Lara Spencer nu gått ut med en offentlig ursäkt. I Good morning America, vilket är samma program som hon själv leder, gick hon ut och sa förlåt för hur hon uttryckte sig kring prins George och om dans.

– Jag gjorde bort mig, det gjorde jag. Kommentaren jag sa om dans var okänslig, den var dum och jag är verkligen ledsen. Jag har pratat med flera medlemmar inom dansvärlden under de senaste dagarna. Jag har lyssnat. Jag har lärt mig om det mod som krävs för en ung pojke att göra en karriär inom dans, sa hon i programmet.

FOTO: TT/FotoStephen Lock, 

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…