Prins Carl Philip och prinsessan Sofia på resa utan barnen

PRINSESSAN SOFIA, PRINS CARL PHILIP

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har lämnat sitt hem på Djurgården i Stockholm och har styrt skutan norrut. Men några familjemedlemmar tvingades att stanna hemma...
Kungens vädjan till svenska folket under coronapandemin: "Hjälp din med människa"
0:32

Efter reklamen: Kungens vädjan till svenska folket under coronapandemin: "Hjälp din med människa"

(0:32)

Slå på ljud

Prins Carl Philip, 42, och prinsessan Sofia, 37, lever ett stillsamt liv i sitt hem Villa Solbacken på Djurgården i Stockholm. Tillsammans har de sönerna prins Alexander, 5, prins Gabriel, 4, och lilla prins Julian.

Villa Solbacken fick prins Carl Philip ta över efter prinsessan Lilians bortgång. Platsen var ursprungligen gjort som en kuskvilla där kusken för Djurgårdsbrunns värdshus skulle bo. Men nu är det alltså hem till prinsparet och små-prinsarna.

Men nu har prinsen och prinsessan lämnat hemmet och begett sig norrut tillsammans med prins Alexander. Prins Gabriel och prins Julian fick däremot stanna hemma...

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vasaloppet firar 100-årsjubileum

Resan har att göra med Vasaloppet som firar 100 år. Vasaloppet är något som kungafamiljen varit involverade i väldigt mycket under årens lopp. Den 90 kilometer långa sträckan mellan Sälen och Mora är ett av världens kändaste sträckor. Sedan starten har över 1,6 miljoner deltagare passerat målportalen i Mora.

Några som gjort denna tuffa utmaning är flera medlemmar från den svenska kungafamiljen. Bland annat åkte kung Carl Gustaf, 75, för första gången år 1977 och återvände 1987 och 1997. Även Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia och Prinsessan Madeleine har åkt några av skidloppen som ingår i Vasaloppets vintervecka.

Aftonbladets kungliga expert Jenny Alexandersson har delat med sig av bilder från när Carl Philip åkte Vasaloppet år 2019 och självklart var prinsessan Sofia på plats tillsammans med sönerna och hejade på prinsen vid mållinjen.

Prinsparet lämnar Stockholm – utan barnen

Nu har prinsparet återigen begett sig till Mora, där Vasaloppet utspelar sig och eftersom man firar 100-årsjubileum hade prins Carl Philip ett uppdrag. Fredagen den 4 mars talade Prins Carl Philip nämligen vid Vasaloppets traditionella högtidsfest i Mora kyrka.

– Vasaloppet är en symbol för Sverige och för vår historia. Det är en fantastisk folkfest. Och just i år en otroligt pigg hundraåring!, sa Carl Philip bland annat i sitt tal.

Med sig i kyrkan hade han prinsessan Sofia och prins Alexander. Anledningen till varför de yngsta prinsarna saknades är fortfarande okänt.

FOTO: Nisse Schmidt/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN