Prinsessan Sofias nya jobb – efter alla år vid Carl Philips sida

Prinsessan Sofias nya jobb – efter alla år vid Carl Philips sida

Det är inte bara kungliga uppdrag som prinsessan Sofia sysslar med.
Nu är det dags för kungligheten att testa på ett nytt yrke.
Nämligen som uppläsare i barnradion.
Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessa
0:30

Efter reklamen: Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessa

(0:30)

Slå på ljud

Prinsessan Sofia, 37, lever lyckligt tillsammans med prins Carl Philip, 43, och deras tre söner, Julian, Alexander och Gabriel.

Sofia har just nu fullt upp med kungliga uppdrag och bland annat så är hon hedersordförande och medgrundare för den ideella organisationen Project Playground. Tidigare i oktober var det dags för organisationens välgörenhetsgala som hölls på Nationalmuseet i Stockholm och även prins Carl Philip dök upp på tillställningen. På plats under galan var bland annat Bianca Ingrosso, 27, och Isabella Löwengrip, 31

Klädkrocken mellan prinsessan Sofia och Isabella Löwengrip

En oväntad sak som uppstod under galan var att prinsessan dök upp i en snarlik galaoutfit som Isabella Löwengrip. När Hänt pratade med Isabella om de liknande klänningarna avslöjade hon sitt och prinsessans samtal bakom kulisserna.

– Vi både tyckte det var superkul. Just att vi hade valt blommönster fast att det inte var var något sommarmönster, utan höstligt blommönster. Så vi skrattade åt det, sa då Isabella.

Vad sa prinsessan Sofia, tyckte hon också det var roligt?

– Ja, gud ja, både tyckte det var superkul. Just att vi hade valt blommönster fast att det inte var var något sommarmönster, utan höstligt blommönster. Så vi skrattade åt det.

Prinsessan Sofias uppdrag för Sveriges radio

Men det inte bara kungliga uppdrag som prinsessan har på cv:et. Nu kan hon också addera ett jobb som radiouppläsare. Nyligen möttes vi av nyheten att prinsessan Sofia ska inleda Barnradions läslovsvecka den 31 oktober. Konceptet går ut på att fem kända föräldrar läser högt ur sina favoritböcker i Sveriges Radios läslovsspecial. Där bland annat prinsessan Sofia, ska läsa Viktors nya tröja av Camilla Gunnarsson.

”Kan man inte läsa själv så är det härligt att lyssna och läsa tillsammans. För att lyfta just betydelsen av sagor har Barnradion valt att låta fem kända föräldrar läsa in en av sina favoritböcker – kanske en bok som de själva läst för sina barn? Genom dessa röster och sagor hoppas vi kunna inspirera fler familjer att läsa, och lyssna, tillsammans”, säger Per Palmqvist, exekutiv producent för Barnradion, i ett pressmeddelande.

Läslovsspecialen sänds måndag–fredag i P4 klockan 18.43 och finns i Sveriges Radio Play.

Hänt har sökt Hovet för en kommentar.

FRÅN FÖRSTASIDAN