Sofias mamma Marie Hellqvists verkliga relation med kungafamiljen

Prinsessan Sofias mamma tar avstånd – verkliga relationen med kungafamiljen
Prinsessan Sofias mamma Marie Hellqvist syns sällan till. Här är anledningen till varför, och hennes verkliga relation till kungafamiljen.
Annons

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har varit ett offentligt par sedan 2010, och bröllopsklockorna ringde 2015. Men det var inte bara för prinsessan Sofia som livet förändrades när hon träffade prins Carl Philip – det gjorde det även för Sofias familj.

Annons

Plötsligt var hennes dotter prinsessa av Sverige. Sofias mamma Marie Hellqvist syns inte särskilt ofta i media, men att Sofia blev en del av kungafamiljen har påverkat även hennes liv. Några intervjuer ställer hon inte upp på, men vid få tillfällen har vi sett henne fångas på bild under tillställningar.

Erik och Marie i publiken.
Erik och Marie i publiken.
Annons

Senast hon fångades på bild var i november förra året när prinsessan Sofia var på plats i sin hemstad för att inviga den nya Älvdalsskolan. Då fanns givetvis mamma och pappa på plats i publiken.

Relationen till drottning Silvia

Det är inte bara på tillställningar som hon umgås med delar av kungafamiljen. Marie Hellqvist och drottning Silvia kan liknas vid vilka svärföräldrar som helst. De håller en god kontakt och har en fin relation. Då och då ses de på lunch och umgås privat.

Men Marie är inte ensam om att hålla låg profil. Föräldrarna till de som gift sig med kungabarnen förväntas hålla just en låg profil och hålla sig i bakgrunden. Prins Daniels mamma, Ewa Westling, är även hon en person som sällan syns och hörs.

Marie Hellqvists privatliv

Att Marie Hellqvist knappt syns och hörs gör oss mer nyfikna på henne. Vad pysslar hon med hemma i Älvdalen? Den lilla staden där hon faktiskt är lite utav en kändis.

Annons

Tillvardags jobbar hon på Rullpack AB och kan en hel del om ”polyetenpåsar på rulle”. Hon har tidigare varit politiskt aktiv i Liberalerna, och har suttit som kommunfullmäktige i Älvdalen. Maken Erik som jobbar som studie- och yrkesvägledare på Älvdalsskolan.

Och givetvis är hon också en älskad och omtyckt mormor åt sina barnbarn Alexander och Gabriel!

Marie Hellqvist med barnbarnet prins Alexander
Marie Hellqvist med barnbarnet prins Alexander.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…