LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prinsessan Sofias frånvaro – därför saknas hon vid Carl Philips sida

24 sep, 2023 
Prinsessan Sofias kalender står mer eller mindre tom.
Vad kan det bero på? Här är det vi vet!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Bergs möte med kungen: ”Jag smiter nu”Brand logo
Carina Bergs möte med kungen: ”Jag smiter nu”

Vad kungligheterna har på gång, alltså offentliga uppdrag, står i den kungliga kalendern så att vem som helst kan gå in och kika.

I den kan man bland annat läsa att prins Carl Philip har sitt närmsta uppdrag den 28 september, då han kommer närvara på bokmässan i Göteborg och inviga barnområdet. Men prinsessan Sofia står inte med.

Hennes namn syns faktiskt inte alls till, då hon knappt har några uppdrag under september och oktober. Om man ska utgå från den kungliga kalendern har hon bara ett sammanträde den 3 oktober på agendan, skriver Svensk dam.

Annons
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia i samband med firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Sollidens slott på Öland. Foto: Karin Törnblom / TT

Sanningen bakom prinsessan Sofias frånvaro

Hovets informationschef Margareta Thorgren har uttalat sig om detta innan till tidningen. Då sa hon att Sofia jobbar med en hel del annat som inte syns i kalendern.

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn.

– Men det är inget som läggs ut i den officiella kalendern utan det är ett pågående arbete.

Annons