Därför saknades prinsessan Sofia på förbundspresidentens bankett

Prinsessan Sofia, kronprinsessparet och prins Carl Philip

Tysklands förbundspresident och hans fru är på statsbesök i Sverige. Kungaparet höll i en bankett för gästerna och då dök kronprinsessparet upp och prins Carl Philip – utan prinsessan Sofia.
Slå på ljud

I veckan var Tysklands förbundspresident Frank-Walter Steinmeier, 65, och hans fru Elke Büdenbender, 59, i Sverige på ett tre dagar långt statsbesök. Besöket inleddes redan när presidentparet landade på Arlanda och fick ett kungligt mottagande av kronpinsessparet Victoria och Daniel, med fanfarer och röd matta.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tar emot Tysklands förbundspresident Frank-Walter Steinmeier och partner fru Elke Büdenbender på Arlanda flygplats.
FOTO: Henrik Montgomery/TT

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Kungaparet höll i en bankett på Kungliga slottet

Första dagen under statsbesöket avslutades med en galamiddag på Kungliga slottet i Stockholm. Kungaparet höll i banketten och flera kända ansikten var på plats för att få chans att möta Tysklands president. Statsminister Stefan Löfven, moderaternas partiledare Ulf Kristersson, kristdemokraternas partiledare Ebba Busch och utrikesminister Ann Linde var några av de gäster som dök upp på slottet.

OJ Tittarilska efter agerandet på prins Julians dop

Prinsessan Sofia var hemma med barnen och missade galan

Självfallet var kronprinsessan Victoria och prins Daniel på plats och bredvid dem stod även prins Carl Philip. Han var däremot där ensam utan sin fru prinsessan Sofia.

Kronprisessan Victoria, prins Daniel och prins Carl Philip vid tisdagskvällens galamiddag på Stockholms slott.
FOTO: Anders Wiklund/TT

Det visade sig att prinsessan behövde stanna hemma just den kvällen med deras tre barn Alexander, Gabriel och Julian, vilket Svensk Damtidning var först med att rapportera.

– Prinsessan är hemma med barnen, förklarar Johan Tegel vid hovets informationsavdelning till tidningen.

Hovets informationschef Margareta Thorgren förklarar dock att det bara rör sig om en förkylning, och alltså ingenting allvarligt.

– Så här års är det förkylningstider. Barnen var rätt förkylda och prins Julian är ju väldigt ung och med anledning av det valde prinsessan Sofia att stanna hemma, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

LÄS OCKSÅ: Prins Daniel plötsligt sjuk – tvingas ställa in de planerade besöken

LÄS OCKSÅ: Hovets svar efter ryktena om prinsessan Madeleines flytt till Sverige

FOTO: TV4, Anders Wiklund/TT

SENASTE NYTT!