TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Därför saknades prinsessan Sofia på förbundspresidentens bankett

09 sep, 2021 
Mimmi Fouchenette
Prinsessan Sofia, kronprinsessparet och prins Carl Philip
Tysklands förbundspresident och hans fru är på statsbesök i Sverige. Kungaparet höll i en bankett för gästerna och då dök kronprinsessparet upp och prins Carl Philip – utan prinsessan Sofia.
Annons
Prins Carl Philip och prinsessan Sofias kärlekssagaBrand logo
Prins Carl Philip och prinsessan Sofias kärlekssaga

I veckan var Tysklands förbundspresident Frank-Walter Steinmeier, 65, och hans fru Elke Büdenbender, 59, i Sverige på ett tre dagar långt statsbesök. Besöket inleddes redan när presidentparet landade på Arlanda och fick ett kungligt mottagande av kronpinsessparet Victoria och Daniel, med fanfarer och röd matta.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tar emot Tysklands förbundspresident Frank-Walter Steinmeier och partner fru Elke Büdenbender på Arlanda flygplats.

Kungaparet höll i en bankett på Kungliga slottet

Första dagen under statsbesöket avslutades med en galamiddag på Kungliga slottet i Stockholm. Kungaparet höll i banketten och flera kända ansikten var på plats för att få chans att möta Tysklands president. Statsminister Stefan Löfven, moderaternas partiledare Ulf Kristersson, kristdemokraternas partiledare Ebba Busch och utrikesminister Ann Linde var några av de gäster som dök upp på slottet.

Annons

Prinsessan Sofia var hemma med barnen och missade galan

Självfallet var kronprinsessan Victoria och prins Daniel på plats och bredvid dem stod även prins Carl Philip. Han var däremot där ensam utan sin fru prinsessan Sofia.

Det visade sig att prinsessan behövde stanna hemma just den kvällen med deras tre barn Alexander, Gabriel och Julian, vilket Svensk Damtidning var först med att rapportera.

Kronprisessan Victoria, prins Daniel och prins Carl Philip vid tisdagskvällens galamiddag på Stockholms slott.

– Prinsessan är hemma med barnen, förklarar Johan Tegel vid hovets informationsavdelning till tidningen.

Hovets informationschef Margareta Thorgren förklarar dock att det bara rör sig om en förkylning, och alltså ingenting allvarligt.

– Så här års är det förkylningstider. Barnen var rätt förkylda och prins Julian är ju väldigt ung och med anledning av det valde prinsessan Sofia att stanna hemma, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

FOTO: TV4, Anders Wiklund/TT

Annons