Därför kan prinsessan Sofia sluta – hovets besked 1 år efter Julians födsel

Prinsessan Sofia har tidigare jobbat inom vården
Exklusivt

Innan prins Julian föddes så hjälpte prinsessan Sofia till och arbetade inom vården.
Men så är inte fallet längre.
Nu svarar hovet på frågan om vad prinsessan Sofia gör idag!
0:47

Efter reklamen: Året med kungafamiljen 2021

(0:47)

Prinsessan Sofia, 37, och prins Carl Philip, 42, bor sedan några år tillbaka i Villa Solbacken på Kungliga Djurgården i Stockholm. Tillsammans med sina tre söner, prinsarna Alexander, Gabriel och Julian lever de ett stillsamt familjeliv.

När prinsparet inte lägger allt fokus på familjen arbetar de som prins och prinsessa och allt vad det innebär. Det är två breda jobb, med en hel del olika uppdrag i all dess form.

Prinsessan Sofias jobb inom vård och omsorg

I april 2020 bekräftade hovet att prinsessan Sofia valt att göra en insats och hjälpa till inom sjukvården. Prinsessan har alltid haft ett brinnande hjärta för just vård och omsorg, vilket ledde till att hon också ville dra sitt strå till stacken mitt under coronakrisen.

På Sophiahemmets högskola fanns en snabbutbildning att gå, en kurs som från början var tänkt för enbart för permitterad SAS-personal. Det utvecklades till att fler kunde gå kursen, vars mål och syfte var att avlasta ordinarie vårdpersonal. Och prinsessan Sofia var alltså en av deltagarna i kursen, och hjälpte sedan till inom vården. Men sen blev prinsessan gravid med prins Julian och därav mammaledig.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vad jobbar prinsessan Sofia med nu?

Men vad gör prinsessan Sofia om dagarna numera? Det många har koll på är ju att hon faktiskt är mammaledig med prins Julian. Men något som kanske inte alla visste är att hon redan har börjat smygjobba litegrann. Och det är inte genom att hjälpa till inom vården som tidigare.

Prinsessan Sofia har flera projekt i rullning, men det som ligger högst i prioriteringen är stiftelsen Project Playground, som har syftet att ge barn och unga en barndom som de verkligen förtjänar. Och det gäller både i Sverige samt utomlands.

Prinsessan Sofias ord om näthat: "Vi vuxna måste ta ansvar"

Med andra ord så har prinsessan lagt vården lite på hyllan, för nu. Istället arbetar hon numera mer administrativt.

– Prinsessan arbetar med sina stiftelser, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt.

Något som dock inte skulle förvåna många är om vi i ett senare skede får se prinsessan inom vården igen. Men just nu verkar det alltså som att hon har slutat helt med den biten.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Fredrik Sandberg/TT

SENASTE NYTT!