Prinsessan Märtha Louise stoppas på Instagram efter missen

Prinsessan Märtha Louise stoppad Instagram
Prinsessan Märtha Louise har under sommaren mötts av massiv kritik för sitt agerande med prinsesstiteln.
Som svar bad hon om ursäkt och skapade ett nytt Instagramkonto – som nu har stoppats och stängts ner av Instagram.
Nu kämpar kungahuset för Märtha Louise existens.
Annons

Den norska prinsessan Märtha Louise, 47, är förvisso nyförälskad och galet lycklig med pojkvännen, shamanen Durek Verrett, 44. Men den senaste tiden har hon inte bara kunnat fokusera på kärleken, istället har hon tvingats försvara sig inför den norska folket som ifrågasatt att hon använder sig av sin prinsesstitel när hon turnera med föreläsningen The Princess and the Shaman tillsammans med Durek Verrett.

I början av augusti meddelade norska kungahuset att Märtha Louise tagit beslutet att inte använda sig av sin kungliga titel i kommersiella sammanhang.

Annons
Annons

– Prinsessan vill fortsätta använda sin titel när hon representerar kungahuset och i privata sammanhang, men kommer att använda sitt namn när hon driver intäktsdrivande verksamhet, meddelade hovet.

Debatten uppstod i samband med att hon turnerade med pojkvännen. Något hon valde att skriva om på sitt Instagramkonto princessmarthalouise.

Annons

”Jag har tagit diskussionen seriöst och i samråd med min familj har jag kommit fram till att det är bäst om vi gör några ändringar”, skriver hon och bekräftar hovets uttalande och fortsätter senare:

”Detta upplever jag som en bra lösning och det blir en tydlig skillnad mellan min näringsverksamhet och min roll som representant för kungahuset, därmed har jag skapat större utrymme för min näringsverksamhet”.

Annons

För att göra sina två olika roller ännu tydligare skapade Märtha Louise kort därpå ytterligare ett konto på Instagram, med namnet iam_marthalouise. Där publicerades bilder från privata sammanhang, men nu helt plötsligt är kontot spårlöst borta!

Norska tidningen VG har varit i kontakt med prinsessan Märtha Louise pressekontakt som bekräftar att Instagram stoppat kontot och stängt ned det, detta efter att Instagram fått misstankar om att det inte alls var den norska prinsessan som låg bakom konto. Enligt tidningen Se Her kan Instagrams beslut bero på att kontot inte var verifierat, något som kända personer ansöker om för att bevisa att det är de som har kontot.

– Vi jobbar på saken och hoppas att Instagram godtar det hela. Hittills har de inte gjort det, säger presspersonen Carina Scheele Carlsen.

Vid tillfället som det nya kontot stängdes ner hade det 20 000 följare.

Annons

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…