LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prinsessan Märtha Louise byter namn efter avhoppet – detaljen visar

09 nov, 2022 
PRINSESSAN MÄRTHA LOUISE
Norska prinsessan Märtha Louise har tagit ett stort beslut: att lämna kungahuset.
Nu har hon tagit nästa stora beslut – nämligen att markera det hela genom att byta en viss titel.
Annons
Prinsessan Estelles underbara segerdans – se klippet härBrand logo
Prinsessan Estelles underbara segerdans – se klippet här

De senaste veckorna har en process pågått för att klargöra prinsessan Märtha Louises, 51, roll i norska kungahuset. Enligt uppgifter så har flera personer påpekat att kungen måste göra något för att skapa ett större avstånd mellan henne och fästmannen Durek Veretts, 47, verk och det norska kungahuset.

Under tisdagen kom därför beskedet; prinsessan Märtha Louise kommer inte längre att arbeta för norska kungahuset och avsäger sig sina officiella uppdrag.

– Efter en period av många frågor relaterade till mig och min fästmans roll har jag bestämt mig för att jag i nuläget inte längre ska utföra officiella uppgifter för Kungahuset, sa prinsessan i ett pressmeddelande och fortsatte:

– Jag tar det här beslutet i samråd med mina föräldrar, kungen och drottningen, för att skapa fred kring Kungahuset.

Annons

Det händer med prinsessans kungliga titel

I och med prinsessans beslut så kommer en del följder. Det nya beslutet innebär bland annat att prinsessan inte kommer att få använda sig av sin prinsesstitel. Bara på sin egna Instagram enligt Svensk Dam.

”Det innebär bland annat att de inte får använda titeln prinsessa eller hänvisa till medlemmar av Kungahuset i sina egna sociala mediekanaler, i medieproduktioner eller i samband med annan kommersiell verksamhet”, skriver kungahuset i pressmeddelandet.

Även prinsessans lillebror, kronprins Haakon, 49, har nyligen uttalat sig om nyheten som har skakat om kungahuset.

– Det här är ett ämne som jag tycker är svårt. Å ena sidan förlovade min syster sig, och jag lärde känna Durek Verrett och tycker att det är trevligt att vara med honom. Jag vill att han ska känna sig välkommen i vår familj. Samtidigt känner jag ett stort ansvar för instutionen, sa han till norska sajten NRK.

Prinsessan Märtha Louises markering

Trots att prinsessan egentligen får ha kvar sin titel som prinsessa på sin Instagram, så har hon nu tagit ett slut som markerar att hon hellre klipper helt med kungahuset.

Hon har nämligen tagit bort titeln "prinsessa" till att istället beskriva sig själv som "entreprenör".

MÄRTHA LOUISE

FOTO: Terje Bendiksby, TT

Annons