prinsessan märtha louise

Prinsessan Märtha Louise bryter ihop – tårarna under samtalet i SVT

Märtha Louise

Prinsessan Märtha Louise debuterar i SVT:s Min Sanning och det hela blir mer känslosamt än hon kunnat ana.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungen bryter tystnaden – verkliga relationen till sin far: ”Tabu”
0:41

Efter reklamen: Kungen bryter tystnaden – verkliga relationen till sin far: ”Tabu”

(0:41)

Slå på ljud

Prinsessan Märtha Louise av Norge lever till vardags med fästmannen Shaman Durek Verrett. Hon är känd för att ha gått en banbrytande väg till skillnad från andra inom kungahuset.

Men när hon nu debuterar i Anna Hedenmos Min sanning blir det känslosamt och prinsessan syns bryta ihop över alla känslor.

Känslorna svämmar över för prinsessan Märtha Louise

2002 gifte sig norska prinsessan Märtha Louise med författaren Ari Behn. De fick tre barn tillsammans men skilde sig efter 15 år.

För några år sedan tog han sitt liv och Min sanning är första tv-intervjun som Märtha Louise gör sedan ex-mannens bortgång.

Prinsessan förklarar att hon inte visste att han hade självmordstankar.

– Jag visste inte det så. Nej, det visste jag inte. Men jag visste ju att han slet mentalt. Depressioner, ett mentalt lidande som kan ta liv men man tror ju inte att det ska ske. Men jag visste att han var långt nere, säger Märtha Louise och fortsätter:

– Det var en chock.

Vidare berättar Märtha Louise om sin högkänslighet och att hon har det tufft i offentliga sammanhang. Men stallet har varit hennes plats att koppla av, där kan hon vara i lugn och ro med hästarna.

– Det här är första intervjun jag gör efter att Ari dog, så mina nerver är inte riktigt som de brukar, förklarar hon vidare och blir känslosam.

Märtha Louise.

FOTO: SVT

Prinsessan Märtha Louise om att hon inte fick ta över tronen

När Märtha Louise var två fick hon sin lillebror, kronprins Haakon av Norge. Trots att Märtha Louise är äldre gick Haakon före i tronföljden.

– Jag tror det var helt naturligt, jag har aldrig tänkt på det, att oj detta var väldigt speciellt. Nej det har jag aldrig tänkt på, säger prinsessan Märtha Louise.

– Men hur blev ni olika behandlade?, frågar Anna Hedenmo då.

– Nej men det är så i vår familj, att vi går efter rang tillexempel. Det är alltid så att jag går måste gå efter honom, allt sådant för han är mer värd, i kungligt och officiellt sammanhang, säger prinsessan Märtha Louise och fortsätter:

– Han kommer att bli en helt fantastisk kung.

Min Sanning sänds 20.00 i SVT2 och finns att se på SVTplay.

FOTO: SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN