Prinsessan Madeleine och Chris stora sorg – efter vännens bortgång

PRINSESSAN MADELEINE, CHRIS O'NEILL

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill förlovade sig för tio år sedan. Förlovningen fångades på bild av deras nära vän, som nu hastigt gått bort.
0:22

Efter reklamen: Här fångas prins Nicolas bus på film på kungliga slottet – Se klippet här

(0:22)

Prinsessan Madeleine, 39, och maken Chris O'Neill, 47, förlovade sig i hemlighet år 2012 och meddelade senare att att bröllopet kommer gå av stapeln efterföljande år.

Vid det laget bodde prinsessparet i en lyxvåning på Manhattan i New York. Sedan dess har de bott på flera olika platser men nu har de slagit sig till ro i soliga Florida.

På hösten, efter prinsessan Madeleines förlovning, satte sig kungen och drottningen på ett plan över Atlanten för att träffa turturduvorna. Detta var första gången som kungaparet visade sig öppet med Madeleines pojkvän.

– Prinsessan är lycklig och det är vi också. Han är en riktig svärmorsdröm, sa drottning Silvia, 78, då till Aftonbladet.

Hans sätter ner foten mot Christina: ”Står inte ut”

Madeleine och Chris starka band till vännen Patrick Demarchelier

Med andra ord var lyckan total och sedan dess har Madeleine och Chris varit oskiljaktiga. I samband med detta togs även en förlovningsbild som kommit att bli enormt uppskattad av många. Mannen bakom kameran var ingen mindre än stjärnfotografen Patrick Demarchelier.

Vid tidpunkten bodde Madeleine och Chris som sagt i New York och umgicks med New York-eliten, där Patrick Demarchelier och hans svenska fru Mia Skoog Demarchelier var givna personer. Med tanke på deras vänskap var det kanske inte särskilt konstigt att det blev just Patrick som fick äran att knäppa prinsessparets förlovningsbild.

Nu kommer dock den otroligt sorgliga nyheten – Patrick Demarchelier har gått bort. Han skulle ha fyllt 79 år i år.

Dödsorsaken är inte officiell, men enligt uppgifter i brittiska medier ska Patrick Demarchelier ha gått bort på lyxön St Barts i Karibien.

Nu sörjs Patrick av närmaste familjen som består av hustrun Mia, sönerna Gustaf, Arthur och Victor, samt tre barnbarn.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så var Patrick Demarcheliers sista tid i livet

Att Madeleine och Chris valde en av världens dyraste och prestigefulla fotografer är de inte ensamma om. Andra stjärnor som exempelvis Madonna till Beyonce hade honom också som favorit. Han var även den fotograf som prinsessan Diana anlitade för att ta porträttbilder under de sista åren av sitt liv. Detta sedan hon sett en av hans bilder på omslaget till Vogue.

Bilden av henne där hon sitter på golvet i full galamundering och tiara har blivit ikonisk och Patrick Demarchelier blev den första icke-britten som utsågs till officiell hovfotograf av det brittiska hovet.

Med andra ord gjorde Patrick stort avtryck på världen under sina år här på jorden och in i det sista var han omskriven i media.

FOTO: Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!