prinsessan madeleine

Oklara tystnaden kring prinsessan Madeleine – hovets mörkande

Oklara tystnaden kring prinsessan Madeleine – hovets mörkande

Drottning Silvias födelsedag firas lika storslaget varje år.
Prinsessan Madeleine skulle komma hem till drottningens födelsedag.
Men enligt nya uppgifter så anlände kungligheten till Sverige tidigare än så.
Här får drottning Silvia dissen under kungliga besöket
0:30

Efter reklamen: Här får drottning Silvia dissen under kungliga besöket

(0:30)

Slå på ljud

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Drottning Silvia, 79, blir firad lika storslaget varje år när det är dags för hennes födelsedag. Förra året kunde hela kungafamiljen äntligen samlas igen för att fira drottningen efter år av restriktioner och pandemi.

Även prinsessan Madeleine med familj hade rest tvärs över Atlanten för att gratulera Silvia. Något som hovet då kunde bekräfta för Hänt.

Hela kungafamiljen är tillsammans och firar Drottningens födelsedag på Drottningholm slott.”, skrev hovets informationschef Margareta Thorgren i ett meddelande till Hänt.

Thorgren berättade även att drottning Silvia kände stor glädje över att få ha hela familjen samlad igen.

”Glädje att ha familjen samlad”, förklarade Margareta Thorgren.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Så firas drottning Silvias födelsedag – glädjebeskedet

I år blir hennes födelsedag lika storslagen som alla andra år. I en intervju med tyska Bild berättar hon att precis som förra året så kommer hela familjen att vara samlad.

– Då börjar julen för mig. Kungen och jag har en nära relation med våra barn, säger hon i intervjun.

Enligt traditionerna så kommer firandet bestå av en storslagen fest på Drottningholmsslott med familjen då kungen bjuder in till supé. Middagen som kommer härnäst dukas upp i ett nytt rum varje år på slottet.

När Hänt frågar hovet varför drottningen firas i ett nytt rum varje år och hur traditionen kom till svarar Margareta Thorgren i ett meddelande till Hänt.

”Inget jag känner till. Det är ett privat firande”

Dagen fortsätter även med en kunglig salut om 21 skott på Skeppsholmen i Stockholm som vid salutstationerna i Boden, Härnösand, Karlskrona och Göteborg.

Hovets mörkande om prinsessan Madeleine

Att hela familjen samlas när drottningen fyller år är en tradition. Prinsessan Madeleine som har lite längre att ta sig brukar ta med sig hela familjen hem över jul och drottningens födelsedag.

Nu visar det sig att prinsessan har anlänt till Sverige tidigare än vad man anat. Enligt Expressen så verkar det som att kungafamiljen har fått ännu längre tid att umgås än bara julhelgen.

Prinsessan Madeleine med familj anlände nämligen till Sverige redan i söndags. Något som nog har undgått flera eftersom prinsessan inte har synts till någonstans.

Så trevligt! Hoppas att drottningen får en fantastisk födelsedag.

FRÅN FÖRSTASIDAN