Prinsessan Madeleines ord om oplanerade graviditeterna

Prinsessan Madeleine på bokmässan

Prinsessan Madeleine bor i Florida med maken Chris O´Neill och barnen Adrienne Nicolas och Leonore.
I en stor intervju i Mama berättar nu prinsessan om sina graviditeter och om Chris reaktion när hon berättade om den nya familjemedlemmen.
– Han blev helt kritvit i ansiktet och tappade hakan.

Prinsessan Madeleine, 37, och Chris O’Neill, 45, bor sedan slutet av förra sommaren i Florida med barnen Adrienne, 1, Nicolas, 4, och Leonore, 5. Innan flytten var de under flera år bosatta i London. I slutet av september ska Madeleine komma till Sverige för att medverka på Bokmässan i Göteborg med sin nya barnbok, Stella och hemligheten. Boken har hon skrivit tillsammans med Karini Gustafson-Teix. 

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

I tidningen Mama berättar nu prinsessan Madeleine om sina graviditeter. I den öppenhjärtiga intervjun avslöjar hon att ingen av hennes graviditeter var planerade.

Innan Madeleine visste om att hon väntade sitt tredje barn ville hon överraska maken Chris O´Neill med en hundvalp i födelsedagspresent. Hon bestämde sig för att skoja med Chris.

– Han fick ett paket med ett gosedjur som var en hund, och ett kort där det stod ”Grattis, du ska få en till familjemedlem”. Han blev helt kritvit i ansiktet och tappade hakan, ”Va, är du gravid igen?” och jag sa ”Neeej, det är bara en hund!”, säger Madeleine till Mama. 

Men två veckor senare fick hon veta att hon väntade Adrienne – och hundvalpen fick vänta.

Tre centimeter öppen i kyrkan

Den 13 juni 2015 gifte sig prins Carl Philip med sin Sofia i Slottskyrkan i Stockholm. På plats fanns förstås lillasyster Madeleine – höggravid med Nicolas och öppen tre centimeter. Det blev ingen avslappnad tillställning för Madeleine som hade många tankar snurrande i huvudet.

– Så jag satt där i kyrkan och tänkte ”Bara. Inte. Vattnet. Går”, i hela munderingen. Vad GÖR jag om vattnet går, sitter jag kvar?, säger hon till Mama.

Prinsessan Madeleine på Carl Philip och Sofias bröllop

Madeleine var 3 cm öppen när hon var på brodern Carl Philips bröllop, och under vigseln var hon orolig för att vattnet skulle gå. Bara dagar senare föddes sonen Nicolas.

Något som överraskade prinsessan Madeleine med att bli mamma var det hon kallar “baby brain”.

– Det här med ”baby brain”, det hade jag inte förväntat mig att det skulle hänga kvar så länge, den här bubblan man känner när huvudet inte riktigt hänger med. Jag kan tappa ord och känna att jag inte alls är lika snabbtänkt som tidigare, säger prinsessan Madeleine till Mama.

Intervjun är gjord av Mamas chefredaktör Louise Bratt och finns att läsa här.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Senaste nytt