Hovet avslöjar: Då återvänder prinsessan Madeleine till Sverige

Hovet avslöjar: Då återvänder prinsessan Madeleine till Sverige
Prinsessan Madeleine återvänder snart till Sverige. Nu berättar hovet om besöket som kommer att göra henne historisk.
Annons

Det var i slutet av sommaren 2018 som hovet lämnade beskedet om att prinsessan Madeleine, 37, med familj skulle flytta till USA efter att i flera år varit bosatta i London.

I ett års tid har nu prinsessan Madeleine bott i Florida tillsammans med sin make Christopher O’Neill, 45, och deras barn Leonore, 5, Nicolas, 4, samt lilla Adrienne, 1.

Annons
Annons

Prinsessan Madeleine är engagerad i World Childhood Foundations, en stiftelse som hennes mamma drottning Silvia, 75, grundat, och en stor del av hennes tid i USA går åt till att arbeta med just det. Därför var det en stor glädje när hovet tidigare i år meddelade att Madeleine äntligen skulle komma tillbaka till Sverige, i alla fall under sommaren.

Stella och hemligheten har gjort succé

En stor anledning var hennes bok, Stella och hemligheten, som gavs ut i juni. Boken vänder sig till barn på lågstadiet och deras föräldrar och lägger stort fokus på självkänsla och integritet. Tanken är att den ska ge barnen styrka att stå upp för sig själva och våga säga ifrån när det behövs.

Annons
Stella och hemligheten
Prinsessan Madeleines barnbok Stella och hemligheten.

Trots att den bara funnits till försäljning i några månader har Stella och hemligheten gjort succé och försäljningen har gått över förväntan.

– Det har varit ett stort intresse för boken och för sin kategori säljer den bra. Försäljningen peakade såklart när den släpptes, men den säljs fortfarande bra. Med tanke på ämnet boken tar upp, kommer den förmodligen vara aktuell en bit framåt också, säger Elias Vieglins, pr-ansvarig på Adlibris till Svensk dam.

Prinsessan Madeleine återvänder till Sverige

Efter en sommar i Sverige återvände Madeleine till sitt hem i Florida, USA. Men nu bekräftar hovet att hon snart återvänder. Den 27 september ska hon nämligen närvara på bokmässan i Göteborg för att tala om sin barnbok.

Annons

– Budskapet i boken är väldigt viktigt att diskutera och bokmässan kommer vara prinsessan Madeleines huvudfokus under hennes besök, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk dam.

Hon vill inte avslöja hur länge prinsessan Madeleine kommer att vara i Sverige den här gången, men troligtvis blir det en kortare visit då familjen väntar på henne i Florida.

prinsessan madeleine signerar boken stella och hemligheten
Prinsessan Madeleine signerar sin bok Stella och hemligheten.

Prinsessan Madeleine blir historisk på bokmässan

Besöket på bokmässan gör henne även historisk. Hon blir nämligen den första kungligheten någonsin att delta i bokmässan.

Annons

– Prinsessan ser verkligen fram emot att delta i bokmässan. Det är en stor och nationell angelägenhet, säger Margareta Thorgren.

FOTO: TT/Karin Törnblom, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…