Prinsessan Madeleine bekräftar stora oron – hovets besked efter orkankaoset

Prinsessan Madeleine

Den katastrofala orkanen Ian har dragit in kraftfullt över Floridas kust.
Nu uttalar sig prinsessan Madeleine för första gången om det fruktansvärda.
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronen
0:39

Efter reklamen: Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronen

(0:39)

Slå på ljud

Den förödande orkanen Ian som just nu drabbat USA är en av de starkaste som någonsin slagit till mot landet, det uppger landets nationella orkancenter.

Den har nu dragit in över Floridas kust där vår egen prinsessa med sin familj bor – nämligen prinsessan Madeleine, 40, Chris O'Neill, 48, och deras barn; prinsessan Adrienne, 4, prinsessan Leonore, 8, och prins Nicolas, 7.

– Det kommer att bli otäcka, otäcka dagar, sa Floridas guvernör Ron DeSantis på en presskonferens i veckan.

Det varnas för kraftiga vindar, översvämningar, tornados och stora flodvågor.

Prinsessan Madeleine har inga planer på att evakuera än

Stormvindarna är uppe på den högsta i skalan och Dagens nyheter rapporterar att det är den värsta stormen som någonsin drabbat västkusten.

Konsekvenserna är redan förödande och över 600 000 hushåll är utan ström och mer än två miljoner människor har blivit beordrade att fly sina hem – någon som den kraftiga stormen i nuläget sätter stopp för.

Oron för prinsessan Madeleine och hennes familj växer då de befinner sig mitt i stormen. Men när Svensk dam nådde hovets informationschef Margareta Thorgren berättade hon att det ännu inte finns några planer på att evakuera.

– Prinsessan Madeleine och hennes familj håller sig ajour med händelseförloppet via lokal media, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då.

Hovets besked för Madeleine – efter orkankaoset

Nu uttalar sig Madeleine för första gången om den otäcka naturkatastrofen som drabbat Florida, USA.

Våra tankar och böner går till dem vars liv påverkades illa av orkanen Ian. Var snäll och följ mig och bidra på alla sätt du kan, genom en av de många välgörenhetsorganisationer som hjälper de behövande. Jag tackar också det enorma antalet frivilliga och arméreservister som redan har påbörjat återuppbyggnadsprocessen”, skriver hon intill en bild i ett inlägg på Instagram.

När Hänt når hovet kan de även bekräfta hur läget ser ut för Madeleines familj i sviterna av den pågående krisen.

Prinsessan Madeleine med familj mår bra. Prinsessan publicerade på sitt Instagram igår att hon och hennes familj tänker på de drabbade av orkanen Ian”, skrivet hovets informationsavdelning i ett privat meddelande.

Se prinsessans inlägg här:

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN