Prinsessan Madeleines egna ord om graviditeten – nu berättar hon

Prinsessan Madeleines egna ord om graviditeten – nu berättar hon
Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill har tre barn ihop, Adrienne, Nicolas och Leonore.
Madeleine är den i kungafamiljen som pratat mest om sina graviditeter, och om sitt liv om småbarnsmamma.
Hon är också den som chockat mest med sina graviditeter!
Annons

Prinsessan Madeleine och Christopher O´Neill lever med sin familj i Florida i USA sedan en tid tillbaka. Men innan dess var familjen bosatt i London, England, i många år. Prinsessan Madeleine har länge gått en annan väg än sina syskon prins Carl Philip och kronprinsessan Victoria.

Annons

På grund av att Madeleine inte är bosatt i Sverige närvarar hon inte alltid på stora, viktiga, tillställningar som den övriga kungafamiljen närvarar vid. Och om hon väl närvarar så är hennes make Chris sällan vid hennes sida. Men han har, tillskillnad från prins Carl Philips och kronprinsessan Victorias respektive, valt att inte ha en kunglig titel, och har därmed inte samma förpliktelser.

Annons

– Nej. Det var aldrig ett alternativ. Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst. Därefter var det mitt val att inte ta på mig några offentliga uppdrag, och därför är min roll i sammanhanget väldigt enkel: Jag finns med som stöd för min hustru. Det är en uppgift jag klarar av som herr Christopher O’Neill, har han förklarat i en intervju med King tidigare.

Orden om chocken framför alla

Av sina syskon är Madeleine också den som skapat sig den största egna familjen med sina tre barn Leonore, Nicolas och Adrienne. Hon är även den enda av drottning Silvia och kronprinsessan Victoria som valt att vara mammaledig efter sina graviditeter. Och hon är också den enda av skaran som pratat öppet om sina förlossningar.

Annons

Och nog chockade hon alla när hon dök upp på prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop och berättade att hon var öppen 3 cm, hon väntade då sonen Nicolas. Två dagar senare kom han till världen!

– Ja, det var ju rätt spännande, haha! Jag ville såklart väldigt gärna vara med på Carl Philips och Sofias bröllop som varade i två dagar – först var det en fest kvällen innan och sen var det själva bröllopet. Och jag sa till min barnmorska innan, att ”jag känner att det börjar hända någonting”, så jag ville kolla status innan jag gick in på festen och in i kyrkan. Men då var jag faktiskt tre centimeter öppen, så hon tyckte jag borde ha med mig en väska utifall att jag skulle behöva åka in, sa hon i intervju med Mama. Hon berättade vidare:

– Att jag väntade Nicolas kom som en chock! Jag var r­edan inne i tredje månaden, jag visste ingenting. Vi skulle flytta från New York och jag var så trött, men jag tänkte att det är säkert för att jag håller på och packar och det var så mycket med flytten. Men då var jag ju gravid. Jag tror jag var i trettonde veckan när jag fick reda på det.

Prinsessan Madeleines egna ord om oväntade graviditeten – nu berättar hon
Prinsessan Madeleine, Chris O’Neill och prinsessan Leonore på prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop.
Annons
Två dagar senare föddes prins Nicolas.
Två dagar senare föddes prins Nicolas.

Inget av de tre barnen var planerade, men trots tre oplanerade graviditeterna har Madeleine inte stängt dörren för ännu en graviditet. Hon tyckte om tiden som gravid, men att vardagen med tre barn är tuff hymlar hon inte med.

– När jag fick Leonore, då tyckte jag det var så mycket. Men sen när man fick andra så undrade man varför man tyckte det var så mycket med ett barn, haha! Och sen med trean, åh herregud. Jag håller inte med de som säger att ”Har man två då är det ingen skillnad med en trea”. Det tycker jag inte, utan jag tycker att det är mer att planera, just logistik-mässigt, för att de skiljer sig så mycket i åldrarna. Adrienne har sitt schema med mattider och sovtider, de andra två har något helt annat, så för att få ihop det är det ett lite större pusslande. Men det är ju kul! Jag älskar att vara mamma, det är det roligaste, sa hon till Mama.

View this post on Instagram

Siblings! 😍😍😍

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

Annons

FOTO: TT, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…