Prinsessan Madeleine om paniken efter upptäckten – okända dramatiken under bröllopet med Chris

På tv såg prinsessan Madeleines bröllop ut som en saga. Men i verkligheten rådde panik och dramatik in i sista sekund på grund av en upptäckt.

Den 8 juni 2013 vändes majoriteten av det svenska folket blickar mot tv-rutan – SVT direktsända prinsessan Madeleines bröllop med sin stora kärlek Chris O´Neill. Men det tittarna inte fick se var att det rådde total panik bakom kamerorna, något Madeleine själv avslöjar i det kommande SVT-programmet “Kungliga brudklänningar”.

Orsaken var att prinsessan Madeleine rasat i vikt på bara några dagar, vilket upptäcktes i allra sista stund när hon skulle sätta på sig sin vackra bröllopsklänning.

Annons:
Minetan ger dig sommarbruna ben på en timme

– Jag ska precis sätta på mig brudklänningen och jag hör hur kyrkklockorna börjar ringa. Och jag står i klänningen och den är… alldeles för stor. Den är så stor! Den är jättestor!, berättar Madeleine i SVT-programmet och fortsätter beskriva paniken som spred sig i rummet:

– Jag känner mig lite grann som Askungen, för Valentino hade med sig de här italienskorna som sydde klänningen, och de var liksom 1.40 långa och sprang runt som små möss och sydde ihop hela klänningen. Medan pappa stod på tröskeln bredvid och var tålmodig… Den blev ok i sista sekunden. Men det var lite nervöst när klockorna ringde och de fortfarande sydde på klänningen…

Madeleine hade själv varit delaktig i arbetet med sin brudklänning som modeskaparen Valentino stod bakom. Den vackra spetskreationen var skapad med precision och Madeleine hade varit i Paris flera gånger för att prova ut sin drömklänning. Mötena med modeskaparen under processen var onekligen något som gav prinsessan minnen för livet.

– Han hade alla sina små mopshundarna med sig, de satt på klänningen och överallt, och de här stackars italienskorna drog sig i håret när hundarna sprang på klänningen… Så det var en väldigt rolig process. Och klänningen blev bra tycker jag, den blev väldigt fin.

“Kungliga brudklänningar” sänds på SVT den 13 maj klockan 20.00. 

Den 8 juni 2013 fick prinsessan Madeleine sin drömprins – herr Chris O´Neill. 

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill gifte sig i Drottningholms slottskyrka. 

Prinsessan Madeleine bar en brudklänning designad av Valentino. 

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill nygifta. 

SVT direktsände prinsessan Madeleine och Chris O´Neills bröllop. 

Sedan bröllopet har Madeleine och Chris blivit föräldrar till Leonore, Nicolas och Adrienne. 

LÄS OCKSÅ: Här är första officiella bilderna på prinsessan Madeleine efter förlossningen

LÄS OCKSÅ: Efter tittarnas uppror – SVT:s vädjan till hovet inför Adriennes dop

FOTO: Ibl

FRÅN FÖRSTASIDAN