Efter tittarnas uppror – SVT:s vädjan till hovet inför Adriennes dop

Direktsänt dop eller inte? Det är den stora frågan efter dramatiken inför prins Gabriels dop. Nu har SVT en vädjan till hovet inför prinsessan Adriennes dop den 8 juni.

Med drygt två månader kvar till prinsessan Adriennes dop den 8 juni är planeringen i full fart. Men det finns en detalj som fortfarande är oklar – om det svenska folket kommer få ta del av den kungliga dopet via tv-rutan.

När kungafamiljens näst yngsta medlem, prins Gabriel, skulle döpas i december 2017 tackade SVT först nej till att sända dopet. Men efter massiv kritik från besvikna tittare gjorde kanalen en kovändning i frågan och beslutade sig för att direktsända dopet trots allt.

– Vi tittar på helheten och bevakningen av kungafamiljen är en jätteviktig del av vårt utbud, men vi kan inte sända allt, sa programbeställare Clara Mannheimer då.

Så nu är den stora frågan om lilla Adriennes dop ska visas för det svenska folket. Svensk Damtidning har varit i kontakt med SVT som bekräftar att de vill sända Adriennes dop – men att ingenting är spikat utan i nuläget hänger beslutet på hovet.

Vi får hålla en tumme att vi får se prinsessan Madeleine och Chris O´Neill längst fram i kyrkan med sina härliga barn, och storasyskonen Leonore, 4, och Nicolas, 2, brukar ju sällan vara sena med att bjuda upp till härlig show.

Här är första bilderna på Madeleine och Adrienne efter förlossningen: 

LÄS OCKSÅ: Hovet avslöjar sanningen om prinsessan Madeleines privata bilder

LÄS OCKSÅ: Därför får prinsessan Madeleines privata bild hela världen att undra

FOTO: Ibl, Kungahuset