Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prinsessan Madeleine hyllas efter bilderna från Gröna lund med dottern Leonore: "Är otrolig"

28 maj, 2018 
Lina Arvidsson
Prinsessan Madeleine och prinsessan Leonore ärade Childhood-dagen på Gröna Lund med sin närvaro. Förutom att hålla tal från scenen passade mor och dotter på att testa nöjesfältets karuseller.
Annons

Prinsessan Madeleine, 35, tog en paus från föräldraledigheten för att tillbringa mors dag på Gröna Lund tillsammans med prinsessan Leonore, 4.

Det var under söndagen som mor och dotter närvarande under Childhood-dagen på nöjesfältet Gröna Lund. Syftet med Childhood-dagen är att ordna något roligt för familjer samt samla in pengar till World Childhood Foundations arbete.

Childhood-dagen anordnades i år för femtonde året i rad. Stiftelsen arbetar för att ge barn en trygg barndom och skydda barn från sexuella övergrepp.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Trots att prinsessan Madeleine inte närvarat på Childhood-dagen på tio år har hon länge varit engagerad i stiftelses arbete. Hon är hedersmedlem i styrelsen i Childhood USA och ledamot i den svenska styrelsen.

Det brukar vara drottning Siliva, 74, som hedrar Childhood-dagen med sin närvaro. I år kan hon dock inte komma då hon kommer att befinna sig i Danmark på kronprins Frederiks 50-årsfirande.

Annons

Prinsessan Madeleine höll ett tal från scenen på Gröna Lund. Hon och prinsessan Leonore passade också på att åka några karuseller på tivolit, något som Leonore såg ut att tycka var väldigt roligt.

Under dagen framträdde också flera artister. Bland andra Markoolio, De vet du, Sigrid Bernson och Idol-vinnaren Chris Kläfford uppträdde för Gröna Lund-besökarna.

– Vi är mycket glada och tacksamma för att få arrangera Childhood-dagen på Gröna Lund i år igen. Genom åren har evenemanget genererat närmare tio miljoner kronor till Childhood. Det är naturligtvis extra roligt att göra detta på en plats som betyder så mycket för många barn, en plats där leken står i centrum, säger Paula Guillet de Monthoux, generalsekreterare för Childhood, i ett pressmeddelande.

Madeleine publicerade under söndagen bilder på sig själv och äldsta dottern från Gröna Lund på sin Instagram, där skrev hon själv om dagen:

Annons

“Idag var Leonore och jag på Childhood-dagen på Gröna Lund. Tack till alla artister som uppträdde på scen och tack till Gröna Lund vars entréintäkter idag gick till Childhoods arbete för att alla barn ska få växa upp i en trygg och kärleksfull miljö fri från våld och övergrepp”.

I kommentarsfältet tackar följarna Madeleine för arbetet hon gör med Childhood.

“Du är otrolig, Leonore är det bästa med Sverige och hon är bedårande”, skriver en person.

“Bra jobb, din dotter ser så söt ut“, skriver en annan.

“Vad duktig du är som nybliven trebarnsmamma orkar detta. En annan får migrän av mindre”, berömmer en tredje.

Prinsessan Madeleines närvaro under Childhood-dagen var ett avbrott från hennes föräldraledighet med lilla Adrienne som föddes den 9 mars i år. Förberedelserna inför Adriennes dop är i full gång. Dopet kommer att äga rum den 8 juni i Drottningholms slottskyrka.

FOTO: Stella, IBL

Annons