Artikeln innehåller reklamlänkar

Prinsessan Madeleine hyllas efter bilderna från Gröna lund med dottern Leonore: "Är otrolig"

Prinsessan Madeleine och prinsessan Leonore ärade Childhood-dagen på Gröna Lund med sin närvaro. Förutom att hålla tal från scenen passade mor och dotter på att testa nöjesfältets karuseller.

Prinsessan Madeleine, 35, tog en paus från föräldraledigheten för att tillbringa mors dag på Gröna Lund tillsammans med prinsessan Leonore, 4.

Det var under söndagen som mor och dotter närvarande under Childhood-dagen på nöjesfältet Gröna Lund. Syftet med Childhood-dagen är att ordna något roligt för familjer samt samla in pengar till World Childhood Foundations arbete.

Childhood-dagen anordnades i år för femtonde året i rad. Stiftelsen arbetar för att ge barn en trygg barndom och skydda barn från sexuella övergrepp.

Trots att prinsessan Madeleine inte närvarat på Childhood-dagen på tio år har hon länge varit engagerad i stiftelses arbete. Hon är hedersmedlem i styrelsen i Childhood USA och ledamot i den svenska styrelsen.

Annons:
Här är sommarens mest omtalade – och viktigaste – armband (länk till Aller media shop)

Det brukar vara drottning Siliva, 74, som hedrar Childhood-dagen med sin närvaro. I år kan hon dock inte komma då hon kommer att befinna sig i Danmark på kronprins Frederiks 50-årsfirande.

Prinsessan Madeleine höll ett tal från scenen på Gröna Lund. Hon och prinsessan Leonore passade också på att åka några karuseller på tivolit, något som Leonore såg ut att tycka var väldigt roligt.

Under dagen framträdde också flera artister. Bland andra Markoolio, De vet du, Sigrid Bernson och Idol-vinnaren Chris Kläfford uppträdde för Gröna Lund-besökarna.

– Vi är mycket glada och tacksamma för att få arrangera Childhood-dagen på Gröna Lund i år igen. Genom åren har evenemanget genererat närmare tio miljoner kronor till Childhood. Det är naturligtvis extra roligt att göra detta på en plats som betyder så mycket för många barn, en plats där leken står i centrum, säger Paula Guillet de Monthoux, generalsekreterare för Childhood, i ett pressmeddelande.

Madeleine publicerade under söndagen bilder på sig själv och äldsta dottern från Gröna Lund på sin Instagram, där skrev hon själv om dagen:

“Idag var Leonore och jag på Childhood-dagen på Gröna Lund. Tack till alla artister som uppträdde på scen och tack till Gröna Lund vars entréintäkter idag gick till Childhoods arbete för att alla barn ska få växa upp i en trygg och kärleksfull miljö fri från våld och övergrepp”.

I kommentarsfältet tackar följarna Madeleine för arbetet hon gör med Childhood.

“Du är otrolig, Leonore är det bästa med Sverige och hon är bedårande”, skriver en person.

“Bra jobb, din dotter ser så söt ut“, skriver en annan.

“Vad duktig du är som nybliven trebarnsmamma orkar detta. En annan får migrän av mindre”, berömmer en tredje.

Prinsessan Madeleines närvaro under Childhood-dagen var ett avbrott från hennes föräldraledighet med lilla Adrienne som föddes den 9 mars i år. Förberedelserna inför Adriennes dop är i full gång. Dopet kommer att äga rum den 8 juni i Drottningholms slottskyrka.

I somras hade Madeleine kul på Gröna Lund med dottern Leonore.

Prinsessan Madeleine och prinsessan Leonore tog en heldag på Gröna Lund.

Prinsessan Madeleine och prinsessan Leonore.

Prinsessan Madeleine och prinsessan Leonore

Prinsessan Madeleine och prinsessan Leonore.

Prinsessan Madeleine är engagerad i Childhood-stiftelsen.

Med sin hade förstås prinsessan Madeleine dottern Leonore.

Prinsessan Madeleine och Leonore njuter av uppträdanden.

Men det kan vara svårt att hålla sig vaken.

Många hade kommit för att se prinsessan Madeleine.

Prinsessan Madeleine höll tal från scenen.

10907933 2018-05-27. Gröna Lund, Djurgården; Stockholm, Sweden. Childhood Day at Gröna Lund 2017. The aim is to raise money for vulnerable children worldwide through H.M. Queen Silvias Foundation World Childhood Foundation. In picture: Princess Madeleine COPYRIGHT Jari Kantola/STELLA PICTURES

Prinsessan Leonore får vila lite i mammas famn.

Hetast på Hänt TV: VIKTOR FRISK avslöjar sanningen om relationen till sin DANSPARTNER LINN

LÄS OCKSÅ: Därför avbryter prinsessan Madeleine föräldraledigheten – igen

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Madeleine uppges lämna lyxlägenheten i London – för 170 000 kronor

FOTO: Stella, IBL

SENASTE NYTT!