Artikeln innehåller reklamlänkar

Därför avbryter prinsessan Madeleine föräldraledigheten – igen

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och nyfödda dottern Adrienne.

Prinsessan Madeleine tar en paus från föräldraledigheten och förberedelserna inför Adriennes dop. Anledningen är att hon måste täcka upp för mamma Silvia på Childhood-dagen på Gröna Lund i Stockholm den 27 maj.

Prinsessan Madeleine, 35, är just nu föräldraledig med lilla Adrienne som föddes den 9 mars i år. Förberedelserna inför Adriennes dop är i full gång. Dopet kommer att äga rum den 8 juni i Drottningholms slottskyrka. Men prinsessan Madeleine kommer att avbryta både planering och föräldraledighet den 27 maj.

Annons:
Här är sommarens mest omtalade – och viktigaste – armband (länk till Aller media shop)

Anledningen?

Då kommer hon att medverka på den årliga Childhood-dagen på Gröna Lund, skriver Svensk Damtidning.

Det brukar vara drottning Siliva, 74, som hedrar Childhood-dagen med sin närvaro. I år kan hon dock inte komma då hon kommer att befinna sig i Danmark på kronprins Frederiks 50-årsfirande.

Prinsessan Madeleine har inte deltagit på Childhood-dagen på tio år men är mycket engagerad i deras arbete. Hon är hedersmedlem i styrelsen i Childhood USA och ledamot i den svenska styrelsen.

Prinsessan har tidigare tagit en paus i sin föräldraledighet. Då var det för att medverka på World Childhood Foundation International Council på Kungliga slottet i Stockholm tillsammans med drottning Silvia.

Efter Adriennes födsel har hela prinsessan Madeleines familj stannat i Sverige. Från början var det meningen att prinsessan Madeleine, herr Chris O’NeillLeonore, 4, Nicolas, 2, och Adrienne skulle stanna över våren. Senare beslutades det att familjen skulle stanna ända till dopet.

– Jag har hört ryktas från hovet att det inte blir ett avbrott, hon kommer att stanna ända fram tills Adriennes dop den här gången, sa Expressen Tvs kungliga krönikör i april och fortsatte:

– Det är ett personligt val från hennes sida, men jag tror att det finns en baktanke. För Madeleine har tidigare blivit så kritiserad för att hon hållit sig borta från Sverige, nu har hon all chans att ändra på den fördomen.

Adrienne kommer att döpas på samma datum som sin storasyster Leonore, och samma datum infaller även prinsessan Madeleine och Chris O’Neills bröllopsdag.

Den fyndiga inbjudan är upplagd på Instagram

Hetast på Hänt TV: VIKTOR FRISK avslöjar sanningen om relationen till sin DANSPARTNER LINN

LÄS OCKSÅ: Hovet avslöjar: Därför var inte prinsessan Madeleine med och firade kungens födelsedag

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Madeleine om paniken efter upptäckten – okända dramatiken under bröllopet med Chris

FOTO: IBL, Erika Gerdemark, Kungahuset

SENASTE NYTT!