TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Prinsessan Madeleines udda cv – det har hon utbildat sig inom

27 apr, 2022 
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine har tillbringat en lång tid bakom skolbänken. Vad har hon pluggat?
Här är prinsessans långa cv med alla kurser!
Annons
Underbara bilder när prinsessan Madeleine och familjen tar emot julgranar på Stockholms slottBrand logo
Underbara bilder när prinsessan Madeleine och familjen tar emot julgranar på Stockholms slott

Sedan en lång tid tillbaka bor prinsessan Madeleine, 39, i USA. Prinsessan tog sitt pick och pack och flyttade från Sverige till Florida med maken Chris O'Neill, 47, och deras gemensamma barn prinsessan Leonore, 7, prins Nicolas, 6, och prinsessan Adrienne, 3.

Något som kanske inte alla har koll på om prinsessan Madeleine är att hon har en lång tid bakom skolbänken. Ja, hon har läst mängder av olika kurser och har faktiskt bott i London där hon bland annat läste på sin engelska.

Prinsessan Madeleines cv – det har hon studerat

Prinsessan Madeleine tog studenten från Enskilda gymnasiet i Stockholm år 2001. Under gymnasietiden läste hon ett läste samhällsvetenskapligt program. Och efter att prinsessan fullbordat sina gymnasiestudier så flyttade hon till London samma år. Orsak? För att plugga engelska språket.

Annons

Prinsessan har även en del akademiska kurser på sitt cv. Året efter studenten, 2002, skrevs hon in vid Stockholms universitet där hon studerade en juridisk översiktskurs.

Efter juridiska spåret blev det några strökurser för prinsessan, bland annat:

  • Konstvetenskap
  • Etnologi
  • Historia

År 2006 tog prinsessan Madeleine en filosofie kandidatexamen och har därefter läst en magisterkurs i organisation och ledarskap vid Stockholms universitet.

Året därpå fortsatte prinsessan Madeleine med ytterligare en magister på Socialhögskolan, där hon läste en universitetskurs i barnpsykologi.

Det är med andra ord inget blygsamt cv som prinsessan Madeleine har när det gäller skolgången!

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine.

Prinsessan Madeleine därför utesluts helt

Under tisdagen släppte hovet verksamhetsberättelsen för år 2021, i vilken det för första gången någonsin redovisas exakt vilka belopp som betalas ut till svenska kungafamiljens medlemmar.

Kungaparet tilldelades 8 miljoner kronor, kronprinsessparet fick 4,5 miljoner och prinsparet tilldelades en summa på 1,1 miljoner kronor. Prinsessan Madeleine däremot, hon fick inte ta del av det kungliga apanaget alls. Läs mer om det här!

FOTO: Magnus Johnsson/TT, Mikael Fritzon/TT

Annons