Prinsessan Madeleine är gravid – här är hennes första ord

Kunglig bebislycka – prinsessan Madeleine och Chris O´Neill väntar sitt tredje barn.

Det var under söndagen som Kungahuset släppte glädjebomben – prinsessan Madeleine, 35, och maken Chris O´Neill, 43, väntar sitt tredje barn.

“H.K.H prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har den stora glädjen att meddela att de väntar sitt tredje barn”, skrev hovet på sin hemsida.

Strax efter 18-tiden delade även Madeleine med sig av den stora nyheten på sin egen Facebook-sida.

“Chris och jag är överlyckliga att få meddela att jag är gravid. Vi ser fram emot att fyra ska bli fem!”, skriver Madeleine.

Madeleine och Chris bor sedan två i London, men sedan tidigt i somras har de vistats regelbundet på svensk mark.

För knappt två veckor sedan skolades dessutom parets äldsta dotter Leonore, 3, in på en förskola i centrala Stockholm. I samband med det hintade hovet om att prinsessan kommer att befinna sig alltmer på hemmaplan den närmaste framtiden.

– Familjen kommer regelbundet att vistas i Sverige i perioder och då är det bra att Leonore får den här erfarenheten, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

LÄS OCKSÅ: Här är hetaste namntipsen till Carl Philips och Sofias bebis

Under sommaren har familjen njutit med övriga kungafamiljen, bland annat på deras smultronställe Solliden på Öland. Dessutom har Madeleine och Chris varit i Saint Tropez tillsammans med prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Och kanske har de haft mycket att tala om med tanke på att svägerskan Sofia är höggravid och ska föda sitt andra barn inom de närmaste veckorna.

För en vecka sedan gjorde Madeleine sitt senaste offentliga framträdande då hon invigde EM i ridsport i Göteborg.

– Det är väldigt roligt att vara här i Göteborg och att mästerskapet är i Sverige. Jag har själv hållit på med ridsport så länge jag kan minnas. Den har betytt mycket för mig, precis som den gör för väldigt många, sa Madeleine till Svensk Damtidning.

Det strålade om Madeleine när hon invigde EM i ridsport.

Under söndagen befann sig hennes föräldrar, drottning Silvia och kung Carl Gustaf, på samma tillställning. Då hade Silvia hedersuppdraget att dela ut medaljerna efter den individuella hoppfinalen – som passande nog vanns av svenska stjärnan Peder Fredricson.

Enligt uppgifter till Aftonbladet sågs Madeleine på Hotel Diplomat under söndagsförmiddagen. I sällskap med vänner avnjöt hon en brunch.

– Hon verkade väldigt glad, säger en person som befann sig på Hotell Diplomat till Aftonbladet.

– Vännerna gratulerade förstås och sa ”Åh, vad kul”, säger personen.

Enligt tidningen ska Madeleine och maken under lördagskvällen ha besökt den japanska restaurangen Kasai i Stockholm, där besökarna underhölls av dansande geishor.

Madeleine och Chris kärlekssaga startade när de möttes i New York. 2013 gifte de sig i Slottskyrkan, en vigsel som direktsändes ut till hela svenska folket. Nästan exakt nio månader senare, den 20 februari 2014, föddes deras dotter Leonore. Och det dröjde inte förrän prinsessans familj utökades ännu en gång, för 16 månader efter första förlossningen föddes lillebror Nicolas.

Se också: Här asgarvar Kronprinsessan Victoria – åt Hänt’s reportrar: 

LÄS OCKSÅ: Madeleines försvar efter kritiken: ”Har betytt mycket”

LÄS OCKSÅ: Madeleine och Sofias klädkrock på Victoriadagen

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!