Madeleines försvar efter kritiken: ”Har betytt mycket"

Nu ger sig prinsessan Madeleine in i den heta debatten och ger sin syn på saken.

I måndags var prinsessan Madeleine, 35, på plats i Ullevi för att närvara vid invigningen av Europamästerskapen i ridsport. Det var en strålande prinsessa som mötte folket.

– Det är väldigt roligt att vara här i Göteborg och att mästerskapet är i Sverige. Jag har själv hållit på med ridsport så länge jag kan minnas. Den har betytt mycket för mig, precis som den gör för väldigt många, sa Madeleine till Svensk Damtidning.

Prinsessan Madeleine under EM-invigningen i Göteborg.

Prinsessan Madeleine under EM-invigningen i Göteborg.

Ridsporten har länge varit en het potatis. I januari i år fick OS-silvermedaljören i hästhoppning, Peder Fredricson, Jerringpriset på Idrottsgalan och flera kritiska röster höjdes då. Prisets giltighet ifrågasattes.

– Den här attityden, att ridsporten inte riktigt räknas, är något som man som hästmänniska stött på så ofta att den blivit tröttsam för länge sedan, skrev ryttaren Hanna Wagenius om att Jerringpriset tilldelats hoppryttaren Peder Fredricson.

Nu ger sig också Madeleine in i debatten. Visst ska ridsporten – som är så folklig och viktig – ta plats!
Madeleine strålade under invigningen och skänkte kunglig glans.

Madeleine strålade under invigningen och skänkte kunglig glans.

– Det är Sveriges näst största ungdomsidrott, så det här är ett mästerskap som många unga tjejer och killar kommer att följa, säger prinsessan och berättar vidare att ridsporten är en av de största sporterna för personer med funktionsnedsättning och att dessa ryttare är viktiga förebilder för många, säger prinsessan i Svensk damtidning. 

Det var ingen tvekan om att prinsessan befinner sig i sitt rätta element och trivs med livet. I förra veckan skolade hon in dottern Leonore, 3, på en privat förskola på Östermalm i Stockholm.

Madeleine med dottern Leonore.

Madeleine med dottern Leonore.

–Hemma, det är Sverige, sa Madeleine när hon mötte pressen på Öland förra sommaren.

Foto: 

SENASTE NYTT!