Så kommer prinsessan Madeleines 40-årsfest bli – hovet bekräftar

Prinsessan Madeleine i en blå blus
Exklusivt

Prinsessan Madeleine fyller 40 år den 10 juni, men hur ska hon fira den stora dagen egentligen?
Nu bekräftar hovet för Hänt var Madeleine håller hus när festligheterna äger rum.
0:30

Efter reklamen: Kungens miss "Glad midsommar"

(0:30)

Den 10 juni fyller prinsessan Madeleine 40 år och det ska givetvis firas! Dock blir inte firandet så som det har spekulerats kring.

Istället för att fira sin födelsedag i Sverige väljer Madeleine att ha sitt 40-årsfirande hemma. Nu kan Hänt avslöja hur Madeleine kommer fira sin 40-årsdag.

Här kommer 40-årsfirandet äga rum – hovet bekräftar

Det har spekulerats kring när, var och hur prinsessan Madeleine ska firas på den stora dagen. Det har gissats på en skärgårdsbåt, ett av de kungliga slotten, till och med på nöjesparken Gröna Lund, men så blir inte fallet.

Trots att även prinsessans bästa vän Louise Thott fyllt 40 år den 1 juni väljer Madeleine att fira sin födelsedag hemma i USA.

Här fångas prins Nicolas bus på film på kungliga slottet – Se klippet här

Se klippet här!

– Prinsessan Madeleine är inte i Sverige. Hon kommer att fira sin födelsedag i USA, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Prinsessan Madeleine har missat en hel del firanden, bland annat sin bror prins Carl Philips födelsedag och nationaldag. Men i slutet på juni kommer hon och familjen hem till Sverige för att njuta av sommaren på Solliden på Öland med resten av kungafamiljen.

Så kommer prinsessan Madeleine fira sin födelsedag

Något stort firande på slottet blir det alltså inte, vilket hovet bekräftar när Hänt ställer frågan om prinsessan Madeleines 40-årsfirande.

– Hon kommer firas privat av familj och vänner. Det är inget jag känner till eftersom hon firas privat, men inget stort officiellt firande, säger Margareta Thorgren till Hänt.

Resten av kungafamiljen kommer dock fira Madeleines födelsedag på distans. Och trots att det inte blir något officiellt firande så kommer det traditionsenligt en bild på prinsessan.

Vi på Hänt önskar prinsessan Madeleine ett stort grattis på födelsedagen!

FOTO: Jessica Gow/TT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!