ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt

Carl Philips hemliga födelsedagsfest – avslöjar exklusiva gästlistan

13 maj, 2022 
https://image.hant.se/Felicia-3.jpg.jpg?imageId=8444591&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318
Felicia Hovryd
Prins Carl Philip fyller 43 år och detta ska givetvis firas.
Nu avslöjar hovet hur prins Carl Philip ska fira sin födelsedag.
Annons
Här skakar prästen prins Julian under dopet – se det omtalade klippet
Här skakar prästen prins Julian under dopet – se det omtalade klippet

Prins Carl Philip, 43, och prinsessan Sofia, 36, har varit ett par under flera års tid. För snart sju år sedan friade prinsen till Sofia och de gifte sig en vacker sommardag 2015.

Sedan dess har mycket hänt för paret och idag är de stolta föräldrar till sönerna Alexander, 6, Gabriel, 4, och Julian, 1. Barnen tillhör dock inte kungahuset då kung Carl Gustaf för tre år sen tog beslutet att bara kronprinsessan Victorias barn skulle finnas med som medlemmar i kungahuset.

Tillsammans bor Carl Philip och Sofia i den kungliga bostaden ute på Djurgården i Stockholm, närmare bestämt Villa Solbacken. Huset byggdes 1930 och 19 år senare flyttade prins Bertil och Lilian Craig in i den drygt 300 kvadratmeter stora villan.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

För drygt 20 år sedan testamenterade prins Bertil huset till prins Carl Philip och vid Lilians bortgång 2013 fick prinsparet alltså ta över huset. Innan prinsparet och familjen flyttade in totalrenoverade de tvåvåningshuset och verkar nu trivas väl.

Så firade prinsen sin 43:e födelsedag

Och under helgen kan det tänkas bli födelsedagskalas i huset, prins Carl Philip fyller nämligen 43 år under fredagen. Men hur firas en prins egentligen? Det svaret har hovets informationschef Margareta Thorgren när Hänt kontaktar henne i ämnet.

– Prins Carl Philip firar sin födelsedag tillsammans med hans närmsta familj och vänner, berättar Margareta Thorgren för Hänt.

Det är dock inte klart om hela kungafamiljen kommer närvara för att ställa till med kalas för prinsen, men det är klart att prinsessan Madeleine kommer inte vara på plats för att fira sin bror.

– Prinsessan Madeleine kommer inte hem, men hoppas kunna fira honom på annat sätt. Digitalt, men inte fysiskt. Prinsessan Madeleine planerar att komma hem till sommaren då hela kungafamiljen brukar vara samlad.

Annons

På kungahusets Instagram grattas Carl Philip med en fin bild som ingen mindre än prinsessan Sofia har knäppt.

Vi hoppas att prins Carl Philip blir ordentligt firad idag, grattis!

FOTO: Mikael Fritzon/TT, Fredrik Sandberg/TT

Annons