LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Brottsling vill gifta sig med Ingrid Alexandra – nu är han gripen

02 feb, 2024 
Prinsessan Ingrid Alexandra har råkat ut för en stalker som är besatt av henne.
Nu är han gripen och sitter häktad.
”Vill gifta sig med henne”, går det att läsa i domslutet
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”Brand logo
Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”

Prinsessan Ingrid Alexandra är den andra i den norska tronföljden efter sin far och är den första kvinna som har fötts med arvsrätt till den norska tronen.

Men att vara prinsessan har både sina för och nackdelar... Hon har nämligen råkat ut för en stalker.

Man gripen – uppges vara besatt av Ingrind Alexandra

I podden Kungligt tar journalisterna Jenny Alexandersson och Sara Ericsson upp ämnet stalkers och prinsessan Ingrid Alexandras stalker kommer på tal.

– Kungligheter och stalkers är ju av och till ett riktigt stort problem för kungligheter. Det är mycket vanligt, men oftast så märker inte prinsen eller prinsessan av de här människorna som är sjukligt intresserade av dem, säger Jenny Alexandersson.

– Det är en amerikansk man i 40-årsåldern som är besatt av henne. Han tog sig från USA till Norge med flera illegala skjutvapen med sig, säger Sara Ericsson.

– Han greps på Gardermoen flygplats, hans förklaring var att han tyckte det var säkrare att ta med sig de här vapnena till Norge. Det säger han då enligt mannens advokat, fortsätter Jenny.

Annons

Mannen hade med sig enormt mycket bagage – cirka 250 kilo. I en av väskorna låg det vapen, han hade dessutom listat kungafamiljens adresser i en bok.

– I mannens bagage hittade man en anteckningsbok med namn och adress på flera familjemedlemmar av kungafamiljen, säger Sara och fortsätter:

– Mannen har varit i Norge tidigare, senast sommaren 2021. Och då hade han försökt få kontakt med kungafamiljen, både på slottet i Oslo och prinsessan Ingrid Alexandras bostad.

Norska kungafamiljen står Victoria och Daniel med familj mycket nära.FOTO: TT
Ingrid Alexandra under prins Christians 18-årsfest.FOTO: MISC / BACKGRID US / TT

Vill gifta sig med prinsessan Ingrid Alexandra

”Den misstänktes koppling till Norge och hans syfte med vistelsen här verkar bland annat innehålla en specifik besatthet vid den norska kungafamiljen och speciellt Ingrid Alexandra – som han vill gifta sig med”, går att läsa i domslutet mot mannen, enligt norska Se och hör.

Advokaten säger även att hans klient erkänt sig skyldig och kommer troligtvis fällas när häktningstiden går ut den 9:e februari, skriver Svensk Dam.

Åklagarmyndigheten vill så snart som möjligt få mannen dömd och utvisad, och han själv ska önska utvisning utan brottmål, uppger Se och hör.

FOTO: TT

Annons