LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Osäkerheten kring prinsessan Estelles skola – åtgärderna på Campus Manilla

20 sep, 2023 
Kronprinsessan Victoria och Prinsessan Estelle
Prinsessan Estelle är en av eleverna på friskolan Campus Manilla.
Nu står det klart att byggnaden som krävt renovering fått godkänt för att genomföra de åtgärder som behövs.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”Brand logo
Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”

Prinsessan Estelle och prins Oscar går båda på Campus Manilla i Stockholm. Det är en av Sveriges mest eftertraktade friskolor med många elever till välkända föräldrar.

Prinsessan Estelles skola renoveras – beslutet för Campus Manillas framtid

Nu står det klart att saker kommer att ändras på skolan, detta då byggnaden ska renoveras, uppger Aftonbladet. Regeringen har nämligen beslutat att ge Statens fastighetsverk en budgetram på 137 miljoner kronor för en fasad- och takrenovering.

Renoveringen godkändes redan 2021 men då för högst 100 miljoner kronor, nu har prislappen ökat och det beror på ökade material-, energi- och transportkostnader samt att det behövs mer omfattande fasadarbeten på byggnaden än vad SFV tidigare hade bedömt.

Annons

Hur exakt renoveringarna kommer att påverka eleverna på skolan är i nuläget oklart men i och med att det handlar om både tak och fasad är sannolikheten stor att eleverna kommer märka av renoveringarna och kanske få de byta rum från sina ordinarie klassrum.

Prinsessan Estelles stora glädje med bästa kompisen

Förutom att prinsessan Estelle går i skolan så ser hennes liv ut som många andra 11-åringars. Nyligen fångades hon på bild tillsammans med en nära kompis och tjejerna syntes busa och fnissa. Det var under hennes pappa prins Daniels lopp för Pep-dagen som prinsessan dök upp med en annan flicka och de båda såg ut att ha en toppendag tillsammans.

Kompisen som är dotter till hockeyproffset Mats Sundin har synts umgås med prinsessan flertal gånger tidigare. De har bland annat varit på konsert tillsammans.

FOTO: TT

Annons