TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Prinsessan Estelle testad för covid-19 – stora utbrottet bland klasskamraterna

12 dec, 2020 
Flera av prinsessan Estelles klasskamrater är drabbade av covid-19.
Nu berättar hovets informationschef hur de hanterar situationen.
Annons
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt tredje barnBrand logo
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt tredje barn

Coronapandemin drabbar alla – så även kungligheterna.

Prinsessan Estelles klass vid Manillaskolan på Djurgården har bekräftat fall av covid-19.

Hovet bekräftade uppgifterna till Expressen, att det varit ett coronautbrott i prinsessan Estelles klass på Campus Manilla, den skola där prinsessan går i andra klass.

Campus Manillas rektor Robert Mellander skriver i ett mejl till tidningen att de inte kommunicerar smittofall på skolan utåt:

”Om en elev eller personal på skolan blir smittad av covid-19 informeras de som bör informeras enligt Smittskydd Stockholms riktlinjer för smittspårning. Det är alltså inte aktuellt för oss att kommunicera detta med utomstående som inte berörs.”

Hovet har därmed fått information om att det finns coronafall bland eleverna där prinsessan är vardagligen. Däremot har prinsessan inte drabbats, eftersom hon varit hemma i veckan då hon hade förkylningssymptom.

Flera av hennes klasskamrater ska ha bekräftats smittade.

Annons

Hovets besked – efter coronautbrottet

För drygt en vecka sedan blev prinsessan Sofia och prins Carl Philip friskförklarade efter att ha varit sjuka båda två i covid-19.

Men hovets informationschef Margareta Thorgren säger nu till Svensk dam att ingen i kungafamiljen ska testa positivt för viruset nu när de blivit testade igen.

– Samtliga i familjen har testats och alla testsvar är negativa, säger hon.

Svävande svaret om skolan

Hur länge barnen kommer att stanna hemma från skolan med tanke på utbrottet, kan Thorgren dock inte ge något direkt svar på.

– Det är inga uppgifter som jag i dagsläget har. Men prinsessan har varit hemma för lättare förkylning under ett antal dagar. Efter att familjen fått informationen från skolan har familjen alltså testats idag. Och de har testat negativt, alla, säger hon till Svensk dam.

Annons