LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prins Williams tårfyllda möte – efter tragiska livsödet: ”Så modiga”

17 nov, 2017 
Lina Arvidsson
Prins William blir berörd när han möter två människor som lidit de värsta konsekvenserna av nätmobbning.
Annons

Prins William, 35, har länge engagerat sig mot nätmobbning och näthat. Han har många gånger uttryckt sin starka avsky mot mobbning i alla former och har uppmanat teknikföretag att hitta sätt att motverka detta på nätet.

– När Catherine och jag bildade familj för några år sedan blev jag upprörd över de ökande rapporterna om nätmobbning som skapade rubriker över hela världen, sa prinsen i somras, skriver People.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I en känslosam video möter han nu Lucy Alexander vars son tog sitt liv efter att ha blivit mobbad på nätet och tonåriga Chloe Hine som självskadat och velat ta sitt liv av samma anledning.

Filmen spelas in på Kensington Palace och visar hur en djupt rörd prins William lyssnar till sina besökares berättelser om de konsekvenser som nätmobbning får.

– Jag började självskada för att hantera allt och som ett sätt att försöka må bättre. Sen bestämde jag att jag stod inte ut längre och sedan försökte jag ta livet av mig, säger Chloe Hine till prins William.

Annons

– Ni är så modiga som berättar så öppet om det här, jag vet att det inte kan ha varit lätt och jag kan inte tacka er nog. Jag önskar självklart att ingen av er hade behövt gå igenom det ni har gått igenom, säger prins William i videon och fortsätter.

– Jag tycker det är värt att påminna alla om den mänskliga tragedin vi pratar om här inte bara handlar om företag och online-grejer utan om verkliga liv som påverkas och konsekvenserna, det är den stora grejen, konsekvenserna av vad som händer om vi inte håller koll på vad vi säger och gör. Och vi är ansvariga för vad vi säger och gör på nätet, säger prins William.

FOTO: People, IBL

Annons