Prins Williams ord om prins Harry och Meghan Markle

Prins Wiliam, prins Harry och Meghan Markle
Prins Harry och Meghan Markle väljer att ta ett steg från kungahuset för att få ett mer privat liv.
Nu uttalar sig prins William för första gången om beslutet, och han är inte glad.
– Jag har haft min arm om min bror hela livet, men jag kan inte fortsätta ha det längre – vi är helt separata nu, säger han enligt Sunday Times.
Annons

Det brittiska kungahuset har skakats sedan prins Harry och hertiginnan Meghan Markle i veckan meddelade att de tar ett steg tillbaka från kungahuset. De vill leva ett mer privat liv och planerar att dela upp sin tid mellan USA och England, samtidigt som de strävar efter att bli ekonomiskt oberoende.

Annons

Avslöjandet har mött skarp kritik från brittiska folket och enligt uppgifter har även kungafamiljen chockats. Källor uppger att Harry och Meghan inte ens informerat kungafamiljen om sitt livsval innan de publicerade sitt inlägg på Instagram där de beskrev sitt beslut.

Nu uttalar sig en person ur kungafamiljen för första gången, nämligen Harrys storebror prins William. Sunday Times har publicerat en artikel som hävdar att William uttalat sig om att det är en sorg – att sprickan som uppstått med Harry är kännbar.

Annons

– Det gör mig ledsen, säger han.

”Vi är helt separat nu”

Ett desto mer ärligt citat som beskriver situationen är när han beskriver avståndet mellan sig själv och brodern, och vad som nu händer i framtiden.

– Jag har haft min arm om min bror hela livet, men jag kan inte fortsätta ha det längre – vi är helt separata nu, säger prins William enligt tidningen till en vän.

Prins Harry och prins William
Prins William och Harry såg sammanbitna ut under Remembrance sunday.
Annons

Brödernas farmor drottning Elizabeth har under helgen kallat prins Harry, prins William och deras far prins Charles till ett krismöte på godset Sandringham. Det ska ske under måndagen och på agendan står att diskutera Harry och Meghan Markles framtida roller och hur det påverkar kungahuset. Meghan Markle ska redan ha lämnat landet och kommer inte att flyga tillbaka till Europa för att närvara under mötet, istället är hon med via telefon.

Prins William är ändå hoppfull om att familjens situation kommer att förändras, och att Harry tillsammans med hustrun Meghan och sonen Archie kommer att komma tillbaka.

– Allt vi kan göra, allt jag kan göra, är att försöka stötta dem och hoppas att det kommer en tid när vi alla är på samma blad. Jag vill att alla ska jobba för laget, säger prins William.

Prins Harry och Meghan Markle ler.
Harry och Meghan gifte sig i slutet av maj 2018.

Prins Harrys hårda ord om William

Under hösten hintade prins Harry om att relationen med storebrodern inte var den bästa.

Annons

– Saker händer, det är oundvikligt när man är en del av den här familjen. Vi är bröder, det har varit dåliga dagar och goda dagar. Vi träffar inte varandra lika mycket som vi brukade göra, sade prins Harry i en intervju med ITV.

Han må förvisso hävda att han älskar sin bror, men Harry var redan då tydlig med att livet började ta en ny form för honom.

– Jag älskar honom. Vi är bröder, vi kommer alltid att vara bröder. Vi är definitivt på väg åt olika håll just nu men jag kommer alltid att finnas där för honom och jag vet att han alltid kommer att finnas där för mig.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…