LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prins William och Kate Middletons familjesorg – hunden Lupo har dött

23 nov, 2020 
I helgen gav prins William och Kate Middleton ett dystert besked.
Efter nio år tillsammans har hunden Lupo gått bort.
”Vi kommer att sakna honom så mycket”, skriver de på Instagram.
Annons
Drottning Silvias sorg efter brodern Walther Sommerlaths dödBrand logo
Drottning Silvias sorg efter brodern Walther Sommerlaths död

Prins William och Kate Middleton delade under söndagskvällen med sig av en tråkig nyhet på Instagram, deras älskade hund Lupo har gått bort.

Lupo, en svart engelsk cocker spaniel, föddes i slutet av 2011. Han var en valp till hunden Ella, som tillhör Kates föräldrar, Carole och Michael Middleton. Men familjeankytningarna slutade inte där med den omtyckta hunden, Lupos namn var också en hyllning till Kates familj, då det var efter Kates farmors flicknamn Lupton.

Lupo har betytt mycket för prinsparet. Han köptes för att hålla Kate sällskap medan William var ute på jobb som räddningspilot.

"När prins William var borta på jobb så pratade han med några kolleger och berättade hur jobbigt det var att lämna Kate ensam under sex veckor”, sa en källa då enligt sajten Hello.

Därefter kom de på idén att införskaffa lilla Lupo, som var en bröllopspresent till paret av Kate Middletons bror, James Middleton. William och Kate gifte sig i april 2011.

Annons

Lupo blev nio år gammal

Hertigen och hertiginnan av Cambridge meddelade på söndagen via sitt gemensamma Instagramkonto @kensingtonroyal att den nio år gamla hunden dog under veckoslutet.

"Tyvärr så dog vår kära hund Lupo förra helgen. Han har varit hjärtat i vår familj under de senaste nio åren och vi kommer att sakna honom så mycket. - W & C".

En bild från 2013 då av Kate, prins William, då nyfödde prins George och Lupo. I bakgrunden syns även familjens tidigare hund Tilly.

Enligt sajten Hello har hunden haft väldigt stor betydelse för prinsparet. Lupo ska till och med haft ett finger med i spelet när prins Georges namn valdes. Enligt källor till sajten ska paret ha skrivit flera av sina favoritnamn på papperslappar, för att sedan sprida ut det över golvet. Hunden Lupo ska sedan ha gått fram till just George. Sedan var även hunden Lupo med på en av de första familjebilderna med lilla George, där man ser hur kärt bebisen tittar på hunden.

Det är uppenbart att Lupo var en mycket älskad familjemedlem och att han kommer att saknas.

Annons