Prins William kritiseras efter tilltaget med sonen

Prins William

Det brittiska folket är i uppror.
Prins William kritiseras nu efter händelsen med 6-årige sonen George.
Son och far kan nämligen ha brutit mot lagen.

Tidigare i veckan var det dags för drottning Elizabeths årliga julmiddag på Buckingham palace i London. Hela den kungliga familjen träffas då utan utomstående och media. Det är ett av få tillfällen där de faktiskt ses allihop utan ett officiellt sammanhang.

Prins Harry, 35, och hans Meghan Markle, 38, stod i år över julmiddagen då de de senaste veckorna varit lediga för att umgås med Meghans familj i USA. Efter en hektisk höst meddelade de att de behövde välbehövlig tid med familjen utan offentliga uppdrag.

”Efter att ha tillbringat de senaste två åren i Sandringham, kommer de kungliga högheterna att fira julen, som en ny familj, med hertiginnans mamma Doria Ragland”, skrev det brittiska hovet i ett pressmeddelande.

Prins William och Kate Middleton dök upp

Prins William, 37, och hans fru, hertiginnan Kate Middleton, 37, var dock på plats med sina tre barn prins George, 6, prinsessan Charlotte, 4, och prins Louis 1. Hela familjen syntes lämna Buckingham palace ihop i samma bil, men de anlände dock i olika bilar.

I den ena bilen fanns Kate tillsammans med barnens nanny och en säkerhetsvakt. I en annan åkte William med sonen George. Charlotte och Louis fångades inte på bild när de anlände men var enligt uppgifter med på middagen.

Den största snackisen blev just bilderna från bilarna och familjens ankomst. Det är nämligen en detalj som fått det brittiska folket att reagera. När prins William och George rullade in satt George i framsätet bredvid sin far, något som kan vara olagligt i Storbritannien. Enligt Svensk dam ska barn mellan tre och tolv som är under 134 centimeter sitta i barnstol. George ska ha suttit på en bälteskudde, men det ser ut som att det skulle kunna vara av fel sort. Dessutom får barn inte sitta i framsätet om airbagen är på.

Enligt samma tidning diskuterar nu det brittiska folket vilt huruvida prins George faktiskt åkte bil olagligt eller inte till drottningens middag. Hovet har ännu inte besvarat några frågor gällande händelsen.

FOTO: Jonathan Buckmaster / MEGA, Anwar Hussein

Senaste nytt