Prins Oscar saknas under uppdraget – inte vid prinsessan Estelles sida

Kronprinsessfamiljen

Prins Oscar medverkade inte vid syster prinsessan Estelles sida under det prestigefyllda uppdraget i veckan.
Nu bekräftar hovet orsaken.
0:40

Efter reklamen: Här anländer kungafamiljen till Polar Music Prize

(0:40)

Slå på ljud

Prinsessan Estelle och prins Oscar är kronprinsessan Victoria och prins Daniels två barn.

Prinsessan Estelle är dessutom, i enlighet med 1979 års successionsordning den andra i tronföljden efter kronprinsessan Victoria. Nyligen uppdaterade kungahuset även hemsidan där vi kunde ta del av nya bilder på prinsessan tillsammans med morfar Carl XVI Gustaf och sin mamma kronprinsessan Victoria.

Och under onsdagen var det även dags för prinsessan att resa iväg med sina föräldrar på ett speciellt och stort uppdrag vid Linköpings slott! Men varför saknades saknades prins Oscar?

Prestigefyllda uppdraget med kronprinsessparet: ”Stolta”

Estelle har titeln hertiginna av Östergötland och det var just i landskapet Östergötland hon var på ett uppdrag.

På plats fanns landshövding Carl Fredrik Graf och fru Anette Graf som välkomnade kronprinsessparet och prinsessan Estelle.

– Vi är mycket stolta över att få ha Prinsessan som vår hertiginna och det är en stor ära för oss att ta emot delar av kungafamiljen i vårt län. Vi hoppas att Prinsessan vill besöka oss fler gånger för att lära känna sitt hertiginnedöme ännu bättre. Det finns så otroligt mycket att uppleva i Östergötland, säger landshövding Carl Fredrik Graf i ett pressmeddelande följt av:

– Vi hoppas att prinsessan vill besöka oss fler gånger för att lära känna sitt hertiginnedöme ännu bättre. Det finns så otroligt mycket att uppleva i Östergötland.

Kronprinsessan med prins Daniel och Estelle

LINKÖPING 2022. Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle på besök vid sjön Tåkern. Kronprinsessparet och Estelle var på ett endags besök i Östergötland.

FOTO: Christine Olsson/TT

LINKÖPING 2022. Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle avtäcker ett porträtt av sig själv på Linköpings slott. Till vänster landshövding Carl Fredrik Graf och Anders Zander från Statens Fastigehtverk. Tavlan är en oljemålning målad på Haga 2015 och tavelramen är från Paris från 1700-talet.

FOTO: Christine Olsson/TT
familjen

LINKÖPING 2022. Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle på besök vid sjön Tåkern.

FOTO: Christine Olsson/TT

Därför saknades prins Oscar vid syster Estelles sida

Anledningen till varför inte prins Oscar medverkade med familjen under besöket var på grund av att han var på förskolan hemma i Stockholm, på Djurgården.

– Prins Oscar är på förskolan. Det var 10 år sedan prinsessan Estelle fick sin dopgåva, en sagostig vid Tåkern, av sitt hertigdöme, Östergötland. Det här är därför ett litet jubileum som prinsessan deltar i, tillsammans med sina föräldrar, bekräftar hovet till Svensk Dam.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

FOTO: Shutterstock / Christine Olsson/TT

SENASTE NYTT!