Därför snackar världen om Estelle efter bilderna från kungens födelsedag

Prinsessan Estelle

Nya bilderna på prinsessan Estelle från kung Carl Gustafs födelsedags firande på slottet har nu väckt uppmärksamhet av media världen över. Här är anledningen!

0:47

Efter reklamen: Se när kungaparet tar med barnbarnen Estelle och Oscar på skidtur

(0:47)

När kung Carl XVI Gustaf, 76, nyligen fyllde år på Valborgsmässoafton var det många som samlades för att fira kungens födelsedag – både familj och svenska folket.

Traditionsenligt firades kungens födelsedag på Stockholms slott. Nästa hela kungafamiljen var samlade på plats – förutom prinsessan Madeleine. Eftersom prinsessan med make Chris O'Neill och barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne bor i USA så kunde de inte medverka vid firandet.

Prinsessan Estelles nya accessoar

Den 22 mars är det en speciell dag, nämligen Världsvattendagen. Detta var något som uppmärksammades av kronprinsessan Victoria, 44, tillsammans med sina barn prinsessan Estelle, 10, och prins Oscar, 6.

”Inför dagen träffade Kronprinsessan, Prinsessan Estelle och Prins Oscar organisationen Wateraid för att samtala om hur livet utan rent vatten ser ut”, skriver Kungahuset i ett inlägg på Facebook och fortsätter:

”Kronprinsessan är beskyddare för Wateraid som arbetar för att förbättra tillgången till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen”.

Dagen förevigades genom bilder och på en av bilderna fick vi se prinsessan Estelle med en ny detalj – prinsessan bar glasögon.

”Prinsessan Estelle bär glasögon. Hon ser ljuvlig ut och jag önskar hon kunde bära dom oftare”, skriver en följare.

Och enligt hovet är prinsessans nya bågarna ett nytt tillskott.

– Alldeles nyligen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt när vi frågar när prinsessan Estelle skaffat sina nya glasögon.

Prinsessans förändring uppmärksammas världen över

Bilderna på prinsessan Estelle från sin morfars firande har nu uppmärksammats av utländsk media.

Det är den amerikanska tidningen People som har lagt märke till prinsessans nya accessoar, nämligen hennes glasögon.

”För första gången i offentligt framträdande, bar prinsessan Estelle ett par glasögon med svarta bågar. De rundade glasögonen liknar väldigt mycket de som hennes pappa, prins Daniel, har burit under många år.", skriver People.

Vi håller med att prinsessans nya glasögon påminner något om pappa Daniels glasögon. De klär henne väldigt fint!

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jonas Ekströmer/TT

SENASTE NYTT!