ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prins Daniel om prinsessan Madeleine och Chris O’Neills flytt till Sverige

13 jul, 2023 
Hanna Bolander
Prins daniel
Prins Daniel har nu delat med sig av sina känslor inför att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flytt.
Glädjen är stor när prinsessan med familj återvänder hem!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Se kronprinsessan Victorias miss i TV – nära att fallaBrand logo
Se kronprinsessan Victorias miss i TV – nära att falla

Prinsessan Madeleine, 41, och Chris O’Neill, 49, har tidigare meddelat att de ska flytta hem till Sverige. Flytten var egentligen planerad till i höst, men har nu skjutits på till 2024. Detta bekräftade Margareta Thorgren, som är informationschef för hovet, till Expressen.

Hon berättar att det inte rör sig om problem med husförsäljningen eller migrationsärende, utan att det helt enkelt var för kort tidsplan för att genomföra en sådan stor flytt med hela familjen.

Prins Daniel berättar om känslorna inför prinsessan Madeleines flytt

Expressen har också intervjuat prins Daniel i samband med firandet av Victoria på Öland. Hänt har tidigare avslöjat att hela kungafamiljen kommer vara samlade för att fira, samt att prinsessan Sofia och prins Daniels familj är inbjudna.

Annons

Det var under Victoriagolfen i Ekerum som prins Daniel blev intervjuad av Expressen, där de bland annat frågade honom om hans känslor inför att Madeleine och Chris ska flytta hem.

– Det känns bra. Det blir kul, säger han och fortsätter:

– vi ska fortsätta umgås.

Under veckan har kronprinsessan Victoria firats ordentligt med olika evenemang. Folkfesten på Öland kommer att avslutas traditionsenligt med Victoriakonserten på födelsedagen den 14 juli. Som i år kommer att gästas av artisterna Petter, Ane Brun, Marcus & Martinus, Linnea Henriksson och Lucianoz.

Kungen och drottningen är glada att deras dotter Madeleine flyttar hem

Det är inte bara prins Daniel som uttalat sig om glädjen över att Madeleine med familj flyttar hem. Även kung Carl Gustaf, 77, och drottning Silvia, 79, har berättat om hur glada de är över att deras dotter och barnbarn flyttar tillbaka.

Annons

– Det är naturligtvis härligt, vi är väldigt glada och barnen ser mycket fram emot det. De talar ju svenska och älskar Sverige, sa drottning Silvia till Aftonbladet.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill planerade egentligen att flytta till Sverige redan i augusti. Planen var att barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne skulle börja svensk skola och förskola till höstterminen. Men i och med att flytten blev skjuten på så kommer barnen istället att påbörja skolterminen i USA.

FOTO: TT

Annons