Prins Daniel och Göran Hägglunds likheter – hånas av hustrun Victoria

Göran Hägglund, Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria

Tack vare sitt prydligt kammade hår och stiliga designer-glasögonen har prins Daniel kommit att förväxlas med Kristdemokraternas förre partiledare Göran Hägglund.
Nu gör sig kronprinsessan Victoria rolig på makens bekostnad.

Prins Daniel har sina rötter från den lilla staden Ockelbo, utanför Gävle. Men sedan han träffade kronprinsessan Victoria har han bara återvänt hem på korta besök.

Under sin tid som prins har han inte förändrat sitt utseende speciellt mycket, förutom kanske stilen på glasögonen. Prins Daniel kommer nämligen alltid välklädd i kostym och slips till de kungliga tillställningarna och det kortklippta håret är alltid fixat med vax. Men vad han möjligen byter ut då och då är just glasögonen.

Prins Daniels prydliga utseende kan även liknas med Kristdemokraternas förre partiledare Göran Hägglund. Inte helt oväntat så brukar han nämligen också ha kostym och välkammat hår. Men framför allt ser man likheterna eftersom han och prinsen har samma stil på glasögonen.

Förvirringen kring vem som är vem

Svensk dam skriver nu att förvirringen var total när prins Daniel och politikern Göran Hägglund dök upp på samma tillställning. Det var under en middagsbjudning på svenska residenset som förväxlingen och förvirringen inträffade. En av gästerna kunde helt enkelt inte se skillnad på vem som var vem och förväxlade de två männen under hela kvällen.

Prins Daniels mamma varnas efter vändningen

– Jag var med den kvällen och det var framför allt en äldre herre som hade svårt att hålla dem isär. Han kallade den dåvarande socialministern för prinsen och tvärtom. Det var lite smålustigt, har Ulrika Näsholm vid hovets informationsavdelning berättat för Expressen.

Förväxlingen blev sedan något som kronprinsessan tyckte var väldigt roligt och sedan dess har hon gjort sig lustig, på sin makes bekostnad.

Victoria tyckte att det hela var så pass roligt att hon bestämde sig för att skämta med prins Daniel under en jobbresa i England.

– Kom nu Hägglund, ropade hon då, mitt framför dåvarande handelsministern Ewa Björling.

Prins Daniel, drottning Silvia, Kung Carl Gustaf XVI och Göran Hägglund

Prins Daniel hälsar på Göran Hägglund vid en lunch på slottet.

Foto: Bertil Ericson/TT

Prins Daniels ord om skämtet

Men Daniel tog inte illa vid sig av sin hustrus retsamma kommentar. Det visade sig till och med att även Göran Hägglund har skämtat om saken.

– Hägglund har påtalat att vi är lika vid ett antal tillfällen. Jag har också fått höra att vi liknar varandra, att vi bland annat har samma typ av glasögon, sa Daniel då.

Men för att undvika förvirring i fortsättningen menar nu prins Daniel, lite skämtsamt, att han helt enkelt får börja fråga sin dubbelgångare i förväg så att de inte väljer samma utstyrsel.

– Jag får väl i fortsättningen kolla med socialministern så att vi inte väljer samma slipsar eller glasögon, sa prins Daniel då när Göran Hägglund var socialminister.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

FOTO: Patrik Österberg/TT, Karin Törnblom/TT

LÄS MER: Prins Daniel har visat coronasymptom – är i riskgrupp

LÄS MER: Därför har kronprinsessan Victoria tagit av sig vigselringen

SENASTE NYTT!