Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Prins Daniel avbryter intervjun efter Jenny Alversjös fråga i Nyhetsmorgon

31 maj, 2018 
AvAgnethe Alm
Det blev lite virrigt i morse när prins Daniel intervjuades av Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon. Mitt i intervjun blir prinsen tankspridd och tvingas avbryta.
Annons

När prins Daniel, 44, intervjuades i Nyhetsmorgons direktsändning av programledaren Jenny Alversjö, 44, blev det lite tokigt. Intervjun i TV4 gjordes med anledning av att han nu presenterar en ny nationell satsning, som syftar till att göra elevernas dagar mer hälsosamma. En hälsokampanj som handlar om att röra på sig. Prinsen och Jenny träffades på en fotbollsplan vid Bäckahagens skola i Bandhagen som är en av fyra pilotskolor där satsningen kommer att testas.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Intervjun rullar på och Daniel berättar om projektet.

– Det är en en peppskola, kallar vi det för, och det är ett digitalt verktyg, en sajt, som ska då ge metodstöd. Hur man kan implementera mer fysisk aktivitet och mer rörelse i skolan på ett väldigt enkelt sätt, säger prins Daniel.

Men när Jenny Alversjö frågar om hur prins Daniel tränar hemma med barnen zonar prins Daniel ut och börjar prata om något helt annat än vad Jenny frågade om. Efter en stund kommer han på sig själv.

Annons

– Beroende på hur man har det socialt och ekonomiskt så är det väldigt ojämlikt, hälsa är ojämlikt. Och det tycker jag är ett av de stora bekymren och kanske också huvudskälet till varför vi engagerat oss i det här. Att växer man upp under tuffa omständigheter då är man också en av de som i större utsträckning och tidigare får livstidsrelaterade sjukdomar. Ehm…Har jag svarat på din fråga eller?

– Nej, jag undrade mest hur ni tränar hemma, skrattar Jenny Alversjö.

Prins Daniel skrattar också och inser hur virrigt allting blev. Sedan samlar han sig och svarar på frågan.

– Är man fysiskt aktiv själv då får man fysiskt aktiva barn och då bryr man sig om det och man är ute mer. Så det sociala arvet tror jag mycket på där, säger prinsen.

Foto: TV4

Annons