LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prins Daniel inte avundsjuk på Chris O'Neills affärer: "Göra det som känns rätt"

01 maj, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
Prins Daniel och Chris O'neill.
När Daniel Westling blev prins av Sverige var han tvungen att sluta driva sina företag. Nu berättar han att han är nöjd med det beslutet och att han inte är avundsjuk på prinsessan Madeleines make Chris O'Neill som valde att avsäga sig prinstiteln för att kunna fortsätta jobba.
Annons

2010 blev Daniel Westling prins när han gifte sig med kronprinsessan Victoria, 38. I och med prinstiteln var han tvungen att sluta engagera sig i sina träningsföretag och hotellprojekt, och bli passiv delägare. Nu säger han i en intervju i Dagens Industri, att han inte saknar sitt entreprenörsskap och att han inte är avundsjuk på prinsessan Madeleines make Chris O’Neill, 43, som avsade sig prinstiteln för att fortsätta göra affärer.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Nej det är jag inte. Men var och en ska göra det som känns rätt för den, säger han i intervjun.

Sedan han blev prins har han istället engagerat sig att inspirera andra att bli entreprenörer. Med sitt eget projekt Prince Daniel Fellowship reser han land och rike runt tillsammans med andra begåvade entreprenörer och håller föreläsningar. I april besökte han Sundsvall med bland andra bloggaren och företagaren Isabella Löwengrip, 27, och Spotifys grundare Martin Lorentzon, 49, vilket Hänt skrev om då.

Annons

I Dagens Industri berättar prins Daniel mer om varför han valde att bli entreprenör, och starta träningsföretaget Master Training AB och engagera sig i gymkedjan Balance.

– Jag ville mer än att bara vara anställd. Jag ville skapa ett gym som var precis som jag ville ha det, där vi kunde hjälpa våra kunder på bästa sätt. Och jag ville ta ansvaret själv och inte ha någon annan att luta mig mot vid stora beslut, eller skylla på om något blev fel, säger han.

När han blev prins behöll han sina aktieposter i bolagen, men slutade att driva dem aktivt själv. Istället överlät han ansvaret för Master Training AB till två av sina bästa vänner, Patrik Vrbanc och Lars Hellström, som också var delägare.

– Det är två av mina absolut bästa kompisar som driver Master Training så det är klart att de berättar hur det går. Men jag är ’sleeping partner’ och jag är väldigt noga med att ha stor distans till verksamheten, förklarar prins Daniel.

FOTO: IBL

Annons