Carl Philip och Sofias beslut om privata bilderna på barnen

Prins Carl Philip och prinsessan Sofias beslut om bilderna på barnen: ”Måste dra en gräns”
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip delar då och då med sig av privata bilder på sönerna på sitt Instagram-konto Prinsparet.
Nu berättar om hur de tänker kring att dela bilderna.
– Måste dra gränsen, säger Sofia i SVT:s Morgonstudion.
Annons

I början av oktober gick hovet ut med att kung Carl Gustaf, 73, beslutat sig för att det kungliga huset minskar. Prins Carl Philips, 40, och prinsessan Sofias, 34, samt prinsessan Madeleines, 37, och Chris O’Neills, 45, barn, kommer inte längre att ha ställningen Kungliga högheter.

Annons

Prins Alexander, Prins Gabriel, Prinsessan Leonore, Prins Nicolas och Prinsessan Adrienne är fortsatt medlemmar av Den Kungl. Familjen. De har däremot inte längre ställning som Kungliga Högheter och förväntas inte i framtiden åta sig sådana uppdrag som ankommer på statschefen”, skrev hovet på kungahusets hemsida.

Förutom att det varit en hel del uppståndelse kring kungafamiljen efter kungens beslut om barnbarnen, har även prinsessan Sofia och prins Carl Philip varit i ropet.

Annons

Förra veckan släpptes deras rapport Vi berättar, en rapport baserad på barn och ungas besättelser om upplevt näthat.

Beslutet om offentliga bilderna på barnen

I morgonens sändning av SVT:s Morgonstudion intervjuades prinsessan Sofia och prins Carl Philip, bland annat om rapporten som de nu tagit fram.

Prinsparet har själva ett liv på nätet. De driver bland annat det gemensamma Instagram-kontot Prinsparet där de delar med sig av glimtar och bilder från sina dagar – och följarna får blicka in i både jobbuppdrag, semestrar och härliga aktiviteter med barnen Gabriel, 2, och Alexander, 3.

– Kan man idag inte vara online, höll jag på säga. Det är klart att vi är det, säger prins Carl Philip, och prinsessan Sofia fyller i:

Annons

– Sen har vi ju givetvis, i och med arbetet med stiftelsen, konton på andra plattformer som inte är offentliga.

Reportern undrar om prinsparet blir bekymrade över hur många likes de får på sina bilder, och Sofia svarar:

– Vi har diskuterat det hemma mycket, på grund av att vi har vårt offentliga konto. Och med det så vill vi ju så gärna ta de här dialogerna, vi har ju valt att ha det för att lyfta våra hjärtefrågor, för att lyfta vår passion. Men som klimatet ser ut idag så vill man ju ha mer privat, förklarar hon och fortsätter:

– Vi märker ju att bilder på barnen ger ju mycket likes och hela den biten. Och vi precis som andra sitter ju där då och måste dra gränsen. För att vi har gjort ett beslut i vår familj där barnen inte ska vara den främsta faktorn till att vi publicerar saker på nätet.

FOTO: TT, Instagram

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…