LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia väntar barn

23 mar, 2017 
Johnny Axelsson
Det blir ett syskon till prins Alexander. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia väntar barn.
Annons

Nu bekräftar Hovet det Hänt i måndags kunde avslöja. Prins Carl Philip, 37, och Prinsessan Sofia, 32, har den stora glädjen att meddela att de väntar sitt andra barn. Prinsessan Sofia mår bra och födseln beräknas till september 2017.

“Vi är glada att kunna meddela att vi väntar barn, ett syskon till Prins Alexander. Vi ser fram emot att välkomna en ny liten medlem till vår familj”, säger Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia på kungahusets hemsida.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia väntar barn på nytt.

Hänts källor berättade i början på veckan att ett gravidbesked var nära.

– Det är inte fråga om hon och Carl Philip kommer att skaffa fler barn, utan när.

– Sofia är hemlighetsfull och verkar så lycklig. Det finns absolut något där. Det är enormt spännande. Man får se om de berättar något snart.

Annons

Och visst är Carl Gustaf och drottning Silvia glada:

– Kungen och drottningen är glada över glädjebeskedet. Hela familjen har vetat om det ett tag, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

På torsdagseftermiddagen – med endast timmar kvar till årets första representationsmiddag på slottet – gick Hovet ut med sitt pressmeddelande.

Exakt på samma sätt som när kronprinsessan Victoria och prins Daniel hösten 2015 meddelade att de väntade sitt andra barn, skriver Svensk Dam. Då skulle kronprinsessparet samma kväll vara med på kungens stora Sverigemiddag på slottet och bara timmar innan den middagen släpptes nyheten.

– Kungafamiljen har ett omfattande program och i dag är det till exempel representationsmiddag och då är det ändå stort intresse kring familjen. Och därför tänkte vi att det var läge att gå ut med pressmeddelandet, säger hovets informationschef till Svensk Damtidning.

H.K.H. Prins Carl Philip och H.K.H. Prinsessan Sofia med sin nyfödde son.

Under våren och sommaren 2017 förväntas inga större förändringar i Prinsparets program.

Foto: IBL

Annons